fbpx

Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

НОВОСТИ

Оглас за административен работник (Call Center)

Поради проширување на својот тим, „Систина Офталмологија“ во Скопје објавува оглас за вработување на: Административен работник (Call Centar)

Отвoрен 4-тиот дијагностички центар на Систина Офталмологија во Штип

„Нашата болница ја развиваме врз основа на искуствата на пациетите и на тоа што ним им е потребно.“ – Д-р Златко Арнаудовски

Систина Офталмологија трчаше на Бизнис трката – Прв до Врв

Систина Офталмологија учествуваше во годишната Бизнис трка спроведена од Прв до Врв, која се одржуваше во сабота (29.05.2021).

Клуб на лојалност „Код на доверба“

КОД НА ДОВЕРБА е клуб на лојалност на Систина Офталмологија со ексклузивни бенефиции и попусти за членовите.

Успешно и гордо чекоревме во розово за подигнување на свеста за женското здравје

Здружени заедно, со насмевка, позитивна енергија и преземени сите мерки на заштита направивме розова бука за „Race for the cure“ со здружението „Борка“ во Градскиот парк во Скопје.

Соработка со ЗКПК „Крводарител“ Скопје

Во знак на благодарност за хуманоста која што ја прават овозможивме поволности на офталмолошки услуги на сите членови на здружението „Крводарител“ Скопје.

Проф. д-р Никица Габриќ „Го проживувам истото што го проживуваат повеќе од 1000 пациенти годишно“

Откако професорот извршил неколку операции на вградување на овие леќи на пациенти, на крајот на истиот денот го замолил својот колега доц. спец. офталмолог Ратимир Лазиќ да го оперира.

Известување за протокол на движење при посета на болницата

Поради актуелната ситуација со коронавирусот, а во насока на превенција и заштита и безбедноста на пациентите, воведуваме посебен протокол на движење при посета на болницата.

ОГЛАС ЗА ОПТОМЕТРИСТ

Поради проширување на својот тим, „Систина Офталмологија“ во Скопје, објавува оглас за вработување на:

Тест: Дали постои веројатност да сте кандидат за ласерска корекција на диоптрија?

Поради тоа и го направивме овој тест за да проверите, дали според тоа што вие го знаете за вашата состојба, сте потенцијални кандидати за ласерската корекција на диоптрија.

Оглас за вработување на хигиеничар/ка

Поради проширување на својот тим, „Систина Офталмологија“ објавува оглас за вработување:

Оглас за доктор со интерес за специјализација по офталмологија

Поради проширување на својот тим, „Систина Офталмологија“ објавува оглас за вработување на

Симптоми и лекување на катаракта – разговор со д-р Илир Османи

Што е катаракта (перде), кои се симптомите на оваа болест, начини на лекување и кои се новитетите во нејзиниот третман. Д-р Илир Османи за Gostivarpress.mk

Оглас за вработување на медицински сестри – Скопје и Тетово

Поради проширување на својот тим во градовите Скопје и Тетово, „Систина Офталмологија“ објавува оглас за вработување на медицинска сестра.

Оглас за вработување на медицински сестри – Скопје

Поради проширување на својот тим во градовите Скопје и Тетово, „Систина Офталмологија“ објавува оглас за вработување на медицинска сестра.

КК „Пелистер“ на очна контрола во „Систина Офталмологија“ Битола

Во петок, на 09.03.2018 година, тимот на КК „Пелистер“ – Битола го посети нашиот дијагностички центар во Битола!

Искуствата на „Систина Офталмологија“ претставени во Загреб

Во сабота, 10.03.2018, се одржа 13-от Конгрес на Хрватското друштво на катарактни и рефрактивни хирурзи во хотел „Шератон“ во Загреб подржан од нашата партнерска клиника „Свјетлост“ Загреб.

Славевме 20 години успешна грижа на очите на клиника „Свјетлост“!

На 23.02.2018 година, клиника „Свјетлост“ од чија групација е „Систина Офталмологија“ одбележа 20 години од своето работење во Загреб. На свеченоста присуствуваа повеќе од 700 гости, меѓу кои и претседателката на Република Хрватска Колинда Грабар Китарович, претседателот на Црна Гора Филип Вујанович, потпретседателот на хрватскиот парламент Милијан Бркич, министерот за здравство Милан Кујунџица и претставник […]

Симпозиумот „Новитети во офталмологијата“ одржан и во Хрватска

На симпозиумот, учествуваа вкупно 150 офталмолози од 8 европски држави, пред кои беа претставени најновите научни достигнувања во третманот на предниот и задниот сегмент на окото, и третман на очни болести кај дечиња.

300 гости на II-от регионален симпозиум „Новитети во офталмологијата“

И оваа година, „Систина Офталмологија“ во соработка со универзитетската клиника „Свјетлост“, Загреб, го организираше II-от симпозиум „Новитети во офталмологија“, кој беше одобрен од Лекарска комора на Македонија.

[04.11.2017] „Систина Офталмологија“ го организира II симпозиум „Новитети во офталмологијата“ во Скопје

На 04.11.2017 (сабота) очната клиника Систина Офталмологија, под покровителство на „Свјетлост“, Загреб го организира II-от симпозиум „Новитети во офталмологијата“, акредитиран од Лекарската комора на Македонија.

Наши претставници на најголемиот европски конгрес за катарактна и рефрактивна хирургија

Д-р Златко Арнаудовски и д-р Билјана Костовска беа дел од 35-тиот по ред, Европски конгрес за катаракна и рефрактивна хирургија, кој се одржа од 7-ми до 11-ти октомври во центарот на Лисабон, Португалија.

Тимот на Систина Офталмологија со свои излагања на два меѓународни симпозиуми

окторите и медицинските сестри на Систина Офталмологија имаа свои предавања на два меѓународни симпозими кои се одржаа од 14 до 17 септември 2017 во Охрид.

Систина Офталмологија вложува во едукација и подигање на свеста за здравјето на очите

Голем број на офталмолози од Македонија и Косово присуствуваа на стручното предавање „Последните искуства во рефрактивната и витреоретиналната хирургија” “ кој се одржа во саботата (25.03.2017).

Сакате ова лето да уживате без очните помагала? На право место сте во право време!

Доверете ги вашите очи на нашиот искусен тим. Искористете ја летната акција и бидете еден од 100-те пациенти кои ќе ја остранат диоптријата со ласерската корекција за само 450 евра од око!

Докторите на Систина Офталмологија со презентации на Конгресот на ESCRS во Копенхаген

Систина Офталмологија и тимот на универзитетската клиника Свјетлост, Загреб присуствуваа на 34-тиот Конгрес на Европското друштво на катаракни и рефрактивни хирурзи (ESCRS) во Бела Центар во Копенхаген.

PANOPTIX леќи за пресбиопија и катаракта сега и во Македонија

Од ноември 2016-та година, започна со вградување на новите AcrySof IQ PanOptix трифокални интраокуларни леќи на Alcon. 

Симпозиумот на Систина Офталмологија- прилика на едно место да се соединат врвни офталмолози

Повеќе од 200 гости присуствуваа на регионалниот Симпозиум на офталмолози „Новитети во офталмологијата“ кој се одржа во саботата (05.11.2016) во хотел „Мериот” во Скопје.

Тимот на Систина Офталмологија со активно учество на симпозиум во Бугарија

Од 2 до 4ти декември 2016 година специјалистите офталмолози Др Виолета Бучкоска и Др Мирјана Саздовска oд Систина Офталмологија присуствуваа на Симпозиумот „Новости во офталмологијата” во градот Правец, Бугарија.

Систина Офталмологија со предавање на Конгресот на офталмолози на Србија

Тимот на Систина Офталмологија и оваа година активно учествуваше на XVII–от Конгрес на офталмолози на Србија кој се одржа од 4 јуни до 7 јуни во Белград.

Нови протоколи во третирањето на кератоконус во Систина Офталмологија

Д-р Фанка Гилевска учествуваше на стручниот состанок од затворен тип „CXL experts meeting” кој се одржа на 1 и 2 декември  во Цирих и на кој беа специјално поканети офталмолози од цел свет.

Ослободете се од леќите и очилата засекогаш

Со отворањето на Одделот за рефрактивна хирургија, Систина Офталмологија заедно со универзитетската клиника “Свјетлост” од Загреб, успешно обавува интервенции за корекција на диоптрија, повеќе од една година.

Систина Офталмологија со успешни нови техники и за најкомплицираните случаи во катарактната хирургија

Д-р Златко Арнаудовски, стручниот директор на Систина Офталмологија и еден од најдобрите хирурзи во областа на катарактната хирургија, на своите колеги ги презентираше искуствата од примената на светските новитетите во оваа област.

Регионален офталмолошки симпозиум во Македонија на темата „Новитети во офталмологијата“

Симпозиумот на офталмолози ќе се одржи на 5 ноември, сабота, потврдува Лекарската комора на Македонија, која го акредитираше овој стручен собир.

Д-р Фанка Гилевска со награда за најдобар млад офталмолог

На XI-тиот Конгрес за катаракта и рефрактивна хирургија кој се одржа на 24 октомври 2015 во Загреб, Др. Фанка Гилевска доби наградата за најдобар млад офталмолог за својот научен труд.

Бесплатно мерење очен притисок по повод меѓународниот ден на белиот стап

На 15 октомври, Систина Офталмологија во ТЦ Зебра реализираше хуманитарна активност со бесплатно мерење на очниот притисок како битен параметар за состојбата и здравјето на окото.

Тимот на Систина Офталмологија во чекор со светските новитети во областа на катаракта и рефрактивна хирургија

Врвниот тим на Систина Офталмологија беше поканет да присуствува на овогодинешниот XI ти по ред Конгрес на Хрватското друштво за катаракта и рефрактивна хирургија, кој се одржа на 24 октомври 2015 година во Загреб.

Новитети во витреалната хирургија

Систина Офталмологија и Свјетлост од Загреб во рамките на своето стратешко партнерство воведуваат нови посовремени методи во витроретиналната хирургија

Систина Офталмологија на XVI Конгрес на офталмолози на Србија

Во септември оваа година во Белград се одржа XVI – от Конгрес на Офталмолози на Србија, на кој присуствуваше д-р Мирјана Саздовска од Систина Офталмологија.

„Систина Офталмологија“ – ласер и за 5 минути очила не ви се потребни

„20 лица успешно ја отстранија својата диоптрија и засекогаш се ослободија од очилата и леките. Овие ласерски операции беа изведени во текот на вчерашниот ден во специјалната очна болница „Систина Офталмологија“

Стратешко партнерство со Универзитетската клиника „Свјетлост“ од Загреб

Универзитетската Клиника „Свјетлост“ од Загреб и Специјалната очна болница “Систина Офталмологија” потпишаа Договор за стратешко партнерство, за територија на Република Македонија, и пошироко за регионот.

Ослободeте се од очилата и леќите засекогаш

Ласерското отстранување на диоптријата се однесува на процедури кои се изведуваат со ласерско ремоделирање на предната прозирна површина на окото која се нарекува рожница.

Д-р Виолета Бучкоска предавач на осмиот меѓународен симпозиум на фондацијата “Национална академија за глауком”

Офталмолозите на Систина Офталмологија на осмиот меѓународен симпозиум на фондацијата “Национална академија за глауком”.

Систина Oфталмологија со хумана акција го одбележа Светскиот ден на видот

По повод Светскиот ден на видот, 9 Октомври, во Систина Офталмологија бесплатно се оперираше пациентката Богоевска Горица која поради долгогодишен инвалидитет, тешкото животно секојдневие и’ беше по отежнато по појавувањето на катаракта (перде) на очите.

Систина Офталмологија со новогодишен подарок за славејчето Виктор Тошевски

Целокупниот тим на „Систина офталмологија“, предводен од д-р Златко Арнаудовски ќе направи се за да ја оствари најголемата желба на младиот и талентиран пејач, дел од „Златно славејче“, Виктор Тошевски, кој е целосно слеп.

Систина Офталмологија донира опрема за децата со оштетен вид

На 8-ми Ноември, Државното училиште за рехабилитација на деца и младинци со оштетен вид го одбелжа својот патронат.

„Ден на дрвото – засади ја својата иднина!“

Под покровителство на Граѓанското здружение „Ден на дрвото – засади ја својата иднина!„ во пресрет на 12-та есенска акција, д-р Златко Арнаудовски…

Новитети во катарактната хирургија

Последната новина, што ја воведовме, беше операцијата на катаракта со вградувањето еден нов вид на торични интраокуларни леќи, со кои што со еден хируршки зафат истовремено го решивме старечкото перде и корнеален астигматизам кај пациентот.

Систина Oфталмологија со бесплатни прегледи ќе го одбележи Светскиот ден на дијабетичарите

Првиот приватен центар за катарактна хирургија и витректомија, секоја сабота во текот на месец ноември ќе врши бесплатни прегледи за дијабетичари.

Oфталмолошки симпозиум – Охрид

На почетокот на годината ПЗУ „ СИСТИНА ОФТАЛМОЛОГИЈА“, го организираше првиот офталмолошки симпозиум, организиран од приватна клиника.

Најава за презентации

Систина Офталмологија во соработка со Црвениот крст на Р. Македонија во текот на месец јули во градовите Битола, Тетово, Дебар, Охрид, Струга и Гостивар ќе продолжи со и со своите активности наменети за граѓаните.

Татјана Стојановска

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. consetetur sadipscing elitr, consetetur sadipscing elitr, At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Lorem ipsum dolor sit amet.

Љиљана Пирузе

Родена 1947 година, Скопје
Операција на катаракта со имплантација на монофокална леќа

Сведоштво

At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. consetetur sadipscing elitr, consetetur sadipscing elitr, At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Lorem ipsum dolor sit amet.

Д-р Арнаудовски

Проблемот со видот го имам од најрана возраст. Себеси се памтам само со очила, ми беа како составен дел од ликот. Пред операцијата видот ми беше мноуг слаб, тешко читав, текстот и буквите ги гледав матно, скоро и не ги распознавав, неможев да работам на компјутер ниту пак да гледам телевизија. Сега покрај тоа што […]

Keratokonusi: shumë më i shpeshtë sesa ne dimë

Keratokonusi është sëmundje progresive e kornesë që manifestohet me hollimin e saj dhe ngritjen në formë të konusit. Si pasojë e kësaj ngritje, kur hyn drita në sy përthyhet në mënyrë jo të drejtë dhe ndodh edhe shtrembërim i fotografisë. Shkaku i paraqitjes Shkaku i paraqitjes është mutacioni i gjeneve përgjegjëse për ndërtimin e kornesë, [...]

Kur është koha e vërtetë për ta dërguar fëmijën tuaj te oftalmologu?

Të pamurit, menjëherë pas lindjes së fëmijës, nuk është plotësisht i zhvilluar. Disa muaj pas lindjes, stimuluesit e të pamurit e fillojnë zhvillimin intenziv të të pamurit. Kur fëmija do të mbushë 3 vjet, prindët janë ata të cilët janë të obliguar ta dërgojnë fëmijën e tyre në kontroll parandalues, gjegjësisht të zakontë te oftalmologu, [...]

Keratokonusi: shumë më i shpeshtë sesa ne dimë

Keratokonusi është sëmundje progresive e kornesë që manifestohet me hollimin e saj dhe ngritjen në formë të konusit. Si pasojë e kësaj ngritje, kur hyn drita në sy përthyhet në mënyrë jo të drejtë dhe ndodh edhe shtrembërim i fotografisë.

COVID-19
COVID-19