Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Ценовник

Сите плаќања на нашите услуги може да се извршат со готовина, картичка и преку жиро-сметка. Целосниот износ на услугата може да се плати на следниот начин:

 • Плаќање/наплата на услуги до 3.000 евра може да се изврши во кеш;
 • Плаќање/наплата на услуги над 3.000 евра може да се направи само со картичка, уплата преку банка, штедилница или преку сметка во друга институција која дава платежни услуги.
 • Можност за плаќање на рати со:
  • Diners до 12 рати;
 • Дополнителни поволности за корисници на NLB HappyCard 4% Cashback  и корисници на Cashback World.

Ви препорачуваме проверка на дневен лимит пред наплата. Можноста за плаќање на рати не е возможна за пациенти кои се од странство.

Напомена:

 • Претходно потврдете го вашиот термин на 02 3097 000
 • Цените на интервенциите се изразени по око.
 • Цените се изразени во денари.
 • Наплата се врши исклучиво во денари.

Онлајн плаќање на услуги:

 • Онлајн плаќања може да се вршат со сите видови на картички од сите банки, освен со картичка од типот American Express и Diners.
 • Ве молиме проверете го расположливото салдо на вашата картичка пред да извршите уплата во спротивно уплатата нема да помине.
 • Потврдата за извршена уплата ќе биде испратена на вашата e-mail адреса која по потреба може да биде побарана како доказ за уплата во нашата болница.

Ценовник на услуги

Цените се исти во сите центри.

Доколку цената на потребната услуга не е наведена во ценовникот, контактирајте не на 02 3097 000 или contact@sistinaoftalmologija.mk за информација.

Офталмолошки преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок – преглед на преден сегмент на очите.

1.400,00

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.900,00

Предоперативен преглед за катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

4.200,00

Преглед за мултифокални леќи

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

4.750,00

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.200,00

Преглед за деца

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите, стерео вид и колорен вид.

2.300,00

Преглед за страбизам

2.500,00

Преглед за кератоконус

Офталмолошки преглед, пентакам анализа.

4.500,00

Ретинолошки преглед

Детална проверка на преден и заден сегмент и ОЦТ анализа.

3.500,00

Преглед за глауком

Рефракција, одредување видна острина, гониоскопија, мерење очен притисок,  ОЦТ, видно поле.

5.500,00

Преглед за окулопластика

2.800,00

Контрола за окулопластика

1.000,00

Пост-КОВИД очен преглед

2.260,00

Превентивен очен преглед за трудници

Проверка на видна острина, очен притисок, проверка на рожница со биомикроскоп и ширење на зеници за проверка на очно дно.

2.650,00

Преглед за конзилијарно мислење

3.000,00

Онлајн консултација со офталмолог

1.000,00

Контролен преглед

800,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.500,00

Замена на терапевтски контактни леќи

300,00

Анестезиолошки преглед

1.500,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

Мерење на очен притисок

300,00

Мерење на очен притисок – дневна крива

1.500,00

Видно поле

Испитување на едно око.

1.200,00

Видно поле

Испитување на две очи.

1.620,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Флуросцеинска ангиографија (ФА)

7.000,00

Мали интервенции

Апликација на Bevacizumab инекција

Апликација на Bevacizumab интрабулбарно. Цената се однесува на едно око.

10.000,00

Апликација на Bevacizumab инекција

Апликација на Bevacizumab субконјуктивално. Цената се однесува на едно око.

8.300,00

Апликација на Aflibercept инекција

Апликација на Aflibercept интрабулбарно. Цената се однесува на една ампула.

44.000,00

Апликација за Brolucizumab инекција

Апликација на Brolucizumab интрабулбарно. Цената се однесува на една ампула.

56.000,00

Апликација на Faricimab инекција

Апликација на Faricimab интрабулбарно. Цената се однесува на една ампула.

60.000,00

Ласерфотокоагулација со аргон ласер

7.700,00

YAG ласер капсулотомија

Третман на секундарна катаракта. Цената се однесува на едно око.

6.000,00

YAG ласер иридотомија

Третман на глауком со затворен агол. Цената се однесува на едно око.

6.500,00

Ласер кај глауком (ласерска трабекулопластика)

Цената се однесува на едно око.

6.000,00

Испирање на солзни канали

1.800,00

Интервенција на солзни канали (дренажа и инцизија)

5.000,00

Хируршки интервенции

Вградување на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

42.000,00

Вградување на монофокална асферична леќа – ENVISTA

Mонофокална асферична интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

48.000,00

Вградување на монофокална леќа (SA)

Mонофокална едноделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

61.000,00

Вградување на монофокална асферична леќа – LUX GOOD

Mонофокална асферична интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

62.000,00

Вградување на монофокална леќа (SN)

Moнофокална асферична жолта интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

74.400,00

Вградување на монофокална торична леќa

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

92.500,00

Вградување на бифокална леќa – LUX SMART

Бифокална леќа за корекција на диоптрија. Цената се однесува на едно око.

65.000,00

Вградување на мултифокална леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Вградување на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Отстранување на птеригиум (надворешно перде)

Цената се однесува на едно око.

18.000,00

Имплантација на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

42.000,00

Имплантација на монофокална леќа (SA)

Mонофокална едноделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

61.000,00

Имплантација на монофокална леќа (SN)

Moнофокална асферична жолта интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

74.400,00

Имплантација на монофокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Вградување на факични леќи (Verysize, Veryflex)

Цената се однесува на едно око.

92.250,00

Вградување на факични леќи

Цената се однесува на едно око.

110.700,00

Crosslinking метода

Цената се однесува на едно око.

61.500,00

Операција на страбизам

Цената е иста независно дали се прави на едно или две очи.

86.500,00

Операција на глауком (трабулектомија)

Цената се однесува на едно око.

54.000,00

Операција на глауком и катаракта

Цената се однесува на едно око.

86.100,00

Витректомија

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око.

Цената може да варира во зависност од методата на операцијата.

123.000,00

Витректомија преку ФЗО

Партиципација за операција на заден сегмент покриена од ФЗО.

6.000,00

Операција на заден сегмент и катаракта

Операција на заден сегмент и катаракта со вградување на интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

Цената може да варира во зависност од леќата која се имплантира.

166.000,00

Аблација на ретина

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око.

166.000,00

Аблација на ретина преку ФЗО

Партиципација за операција на заден сегмент покриена од ФЗО.

6.000,00

Корекција на масни наслаги на кожа (ксантелазма)

18.500,00

Блефаропластика (корекција на блефарохалаза)

Цената се однесува на едно око.

35.500,00

Корекција на спуштен капак – птоза

Цената се однесува на едно око.

36.000,00

Корекција на ектропиум

Цената се однесува на едно око.

35.000,00

Корекција на ентропиум

Цената се однесува на едно око.

35.000,00

Операција на капаци (мала интервенција)

Цената се однесува на едно око.

15.000,00

Операција за отстранување на тумор на капаци

Цената се однесува на едно око.

15.000,00

Операција за отстранување на тумор на капаци и околно ткиво

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Операција за отстранување на орбитален тумор

Цената се однесува на едно око.

92.300,00

Енуклеација (вадење на око)

Цената се однесува на едно око.

54.000,00