пон - пет 08:00 - 20:00

викенд - затворено

+ 389 02 30 97 000

contact@sistinaoftalmologija.mk

„Скупи“ 5А, 1000

Скопје, Македонија

Социјални мрежи

ЦЕНОВНИК

Сите плаќања на нашите услуги може да се извршат со готовина, картичка и преку жиро-сметка. Целосниот износ на услугата може да се плати на следниот начин:

 • Плаќање/наплата на услуги до 3.000 евра може да се изврши во кеш;
 • Плаќање/наплата на услуги над 3.000 евра може да се направи само со картичка, уплата преку банка, штедилница или преку сметка во друга институција која дава платежни услуги.
 • Можност за плаќање на рати има со:
  • Diners до 12 рати;
  • УниБанка до 24 рати без камата;
 • Дополнителни поволности за:
  • Корисници на NLB HappyCard 4% Cashback
  • Корисници на Cashback World

Ви препорачуваме проверка на дневен лимит пред наплата. Можноста за плаќање на рати не е возможна за пациенти кои се од странство.

Напомена:

 • Претходно потврдете го вашиот термин на 02 3097 000
 • Цените на интервенциите се изразени по око.
 • Цените се изразени во денари.
 • Наплата се врши исклучиво во денари.

Електронско плаќање на услуги:

 • Електронски плаќања може да се вршат со сите видови на картички од сите банки, освен со картичка од типот American Express и Diners.
 • Ве молиме проверете го расположливото салдо на вашата картичка пред да извршите уплата во спротивно уплатата нема да помине.
 • Потврдата за извршена уплата ќе биде испратена на вашата e-mail адреса која по потреба може да биде побарана како доказ за уплата во нашата болница.

Прегледи

Офталмолошки преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок – преглед на преден сегмент на очите.

1.000,00

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

Предоперативен преглед на катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Преглед за конзилијарно мислење

2.000,00

Консултација со офталмолог

500,00

Контролен преглед

600,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.140,00

Замена на терапевтски контакни леќи

300,00

Ласерска корекција на диоптрија

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.140,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Имплантација на Verysize/Veryflex

Факична интраокуларна леќа во предна комора. Цената се однесува на едно око.

92.250,00

Имплантација на ICL

Факична интраокуларна леќа во задна комора. Цената се однесува на едно око.

110.700,00

Катаракта (перде)

Предоперативен преглед на катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Ехографија/биометрија

1.200,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

 Yag ласер капсулотомија

Третман на секундарна катаракта. Цената се однесува на едно око.

5.000,00

Имплантација на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

48.500,00

Имплантација на монофокална леќа (SA)

Mонофокална едноделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

55.900,00

Имплантација на монофокална леќа (SN)

Moнофокална асферична жолта интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

67.500,00

Имплантација на монофокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

92.500,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Старосна диоптрија

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

Ехографија/биометрија

1.200,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

Ласерфотокоагулација со аргон ласер

Цената се однесува на едно око.

7.700,00

Апликација на Аvastin инекција

Апликација на Авастин интрабулбарно. Цената се однесува на едно око.

8.900,00

Апликација на Аvastin инекција

Апликација на Авастин субконјуктивално. Цената се однесува на едно око.

12.500,00

Витректомија

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око. Оваа интервенција ја покрива и Фондот за здравство.

123.000,00

Витректомија преку ФЗО

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око. Оваа интервенција ја покрива и Фондот за здравство.

6.000,00

Витректомија и операција на катаракта

Операција на заден сегмент и операција на катаракта со вградување на интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

166.000,00

Старосна диоптрија

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Фитање на ROSE K леќи

Специјализирани леќи за лица со кератоконус.

5.100,00

Cross linking метода

Цената се однесува на едно око.

49.200,00

Третман на глауком

Офталмолошки преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок – преглед на преден сегмент на очите.

1.000,00

Cross linking метода

Цената се однесува на едно око.

49.200,00

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

Мерење на очен притисок

300,00

Мерење на очен притисок

1.200,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

Видно поле

Испитување на едно око.

1.200,00

Видно поле

Испитување на двете очи.

1.620,00

YAG иридотомија

Цената се однесува на едно око.

6.100,00

Ласер кај глауком (ласерска трабекулопластика)

Цената се однесува на едно око.

5.000,00

Операција на глауком (трабулектомија)

Цената се однесува на едно око.

37.000,00