Ласерската корекција на диоптрија се смета за најмодерна и најпопуларна интервенција за корекција на диоптрија. Таа трае само 10 минути односно 5 минути од око. По интервенција веднаш се оди дома само со очила за сонце. Целосно безбедна и безболна метода со која по 3 дена се враќате на секојдневните обврски.

Често нашите пациенти прашуваат дали се кандидати за оваа интервенција според нивната диоптрија и возраст. Поради тоа и го направивме овој тест, за да проверите дали според тоа што вие го знаете за вашата состојба, постои веројатност да сте потенцијален кандидат за ласерската корекција на диоптрија.

Сепак мора да ви напоменеме дека само на прегледот за ласерска корекција на диоптрија може реално да се утврди дали сте кандидат за оваа интервенција. Прегледот трае час до час и половина и освен диоптрија и возраст, се земаат предвид и други параметри на прегледот кои се прават со специјализирана апаратура (на пр. дебелина на рожница, стабилност на диоптрија, здраво око, кератконус итн.).

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија. Сите претходни постоператиивни контроли се бесплатни.

1.140,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

*Акцијата трае до 30.04.2021

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.