Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Deklaratat e pacientëve për operacionin e kataraktit

“Mos shkoni në vend tjetër, ky është vendi i duhur për të gjithë ne!” – Dafina Janevska

Ishte një nga pacientët më të hareshme që kam pasur ndonjëherë në përvojën time si mjek. “Na e zbukuroi ditën dhe operacioni kaloi me këngë.

“Rruga le t’ju çojë tek Sistina Oftalmologji” – Svetlana Bobevska

Lexoni se çfarë ka shkruar Svetlana Bobevska nga Velesi në profilin tonë në Facebook për përvojën e saj me ne.

Operacione të suksesshme në segmentin e përparmë dhe të pasmë të syrit pas një “loje që përfundon me lëndime”

Risto Gjorgjeski (49 vjeç), me diabet, nga Gostivari në spitalin tonë kreu operacion katarakti dhe operacion vitrektomi në të dy sytë. Trajtimi i diagnozës së tij vazhdon me injeksione anti-VEGF për të ruajtur shikimin.

„Erdha posaçërisht nga Beogradi në spitalin tuaj, sepse e dija se iu dorëzova një sistemi i cili punon në mënyrë të përkryer!“ – Nevena Trojanoviq

Pa dallim të të gjitha operacioneve, të trajtimit dhe situatës momentale Nevena Trojanoviq (62 vjeçare) nga Beogradi,  me sigurinë në profesionalitetin e ekipit tonë për një ditë e zgjodhi problemin me kataraktin dhe u çlirua nga syzet e dioptrisë përgjithmonë!

„Unë e gjeta peshkun e artë. Sistina Oftalmologija ma ktheu shikimin“ – Valentin Nikoloski

Si njeri që pothuajse e ka harruar jetën kur nuk ka mbajtur syze, thosha nëse një ditë e gjej peshkun e artë në vend të pasurisë dhe parave si dhe pasurive tjera, të cilat zakonisht i preferojnë njerëzit, unë e para që do të preferoja është të ma kthejë shikimin.

“Ndjehem si e re falë të gjithë ekipit” – Ana Petrusevska

Këto tre ditë pas operacionit të kataraktit me  thjerrëz intraokulare, unë shikoj shkëlqyeshëm. Ndihem si e re falë Dr. Kostovska dhe të gjithë ekipit.

Selim Spaijoski (operimi i katarktit)

Derisa bisedonim me Islamin për përvojën e babait të tij në klinikën tonë dhe gjendjen e tij para operimit, në sytë e Selimit vërejtëm lot gëzimi, sepse përfundimisht shihte shumë mirë.

Vanço Mihov (operimi i kataraktit dhe ndrrimi i thjerrëzës)

Tani shoh më mirë duke ju falënderuar juve. Mund t’u kthehem aktiviteteve të përditshme dhe t’u ndihmoj nipërve në lojën dhe edukimin e tyre, por gjithashtu edhe obligimeve shtëpiake të gruas sime të mrekullueshme, me të cilën jemi bashkë tanimë 40 vite.

„Dal nga “Sistina Oftalmologija, pa turp e pa perde!” – Igor Xhambazov

Igor Xhambazov kishte katarakt të zhvilluar në syrin e majtë, të cilin pa shumë hamendje ia besoi duarve mjeshtërore të d-r Biljana Kostovskës.

“Unë jam shumë mirënjohëse për dy mjekët të cilët u angazhuan si një ekip për të më ndihmuar të shoh përsëri.” – Kostanda Cushkar

Më 2 gusht, një ditë e gdhendur në kujtesën e saj, ajo papritmas humb shikimin. Pasi vizitoi disa spitale, ajo vjen te ne dhe qëndron këtu.