Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Me thjerrëzat intraokulare monofokale mundësohet shikimi nga një distancë. Zakonisht mundësohet shikimi nga larg, ndërsa për afër duhet të mbahen syze me dioptri fikse.

Ata implantohen në syrin tuaj me një metodë kirurgjikale – thjerrëzat natyrore hiqen dhe zëvendësohen me një thjerrëz intraokulare shumëfokale. Nëse keni katarakt, përfitimi i këtyre thjerrëzave është se me një ndërhyrje do të zgjidhni problemin me të dhe dioptrinë përgjithmonë.

Përshkrimi

Thjerrëzat monofokale mundësojnë shikim nga një distancë – nga afër ose larg.

Dizajnet e ndryshme të thjerrëzave monofokale që janë në dispozicion si në botë ashtu edhe në spitalin tonë, lejojnë që përmes një qasjeje të individualizuar ndaj pacientit të zgjedhë dizajnin që i përshtatet më mirë cilësive të pacientit.

Kandidatët

Të gjithë personat të cilët kanë mbi 30 vjeç, sy të shëndetshëm dhe pa sëmundje të retinës janë në grupin e sëmundjeve që janë kundërindikacion për kthimin e thjerrëzave monofokale.

Thjerrëzat monofokale implantohen me qëllim të korrigjimit të dioptrisë dhe / ose operacionin e kataraktit.

Këto thjerrëza përdoren më shpesh gjatë kirurgjisë së kataraktit si dhe në kirurgjinë e glaukomës, vitrektomisë, etj.

Thjerëzat monofokale rekomandohen tek personat të cilët nuk janë kandidatë për thjerrëza multifokale.

Ekzaminim

Nevoja për një thjerrëza monofokale mund të përcaktohet edhe nga një ekzaminim subspecialist.

Ekzaminimi subspecialistik është një ekzaminim më i detajuar dhe përbëhet nga kontrolli i segmentit frontal si dhe përcaktimi i dioptrisë (dioptri e re, ndryshimi i dioptrisë, kontroll të dioptrisë së fshehur) dhe kontrolli i segmentit të pasmë të syrit ( fundusit dhe nervit optik).

Nëse  keni kataraktin duhet të caktoni ekzaminim për katarakt.

Nëse jeni të interesuar për implantimin e thjerrëzave multifokale që mundësojnë shikim në të gjitha distancat është e nevojshme të caktohet ekzaminim për  thjerrëzat multifokale.

Ekzaminimi bëhet nga një ekip i mjekëve oftalmolog, optometrist dhe infermier. Ekipi është trajnuar për të bërë: një ekzaminim të duhur të detajuar të syrit, matjet e duhura të thjerrëzës intraokulare dhe të gjitha testimet diagnostike të nevojshme për të zbuluar praninë e një sëmundje të fshehur të syve, e cila mund të ndikojë në cilësinë e shikimit në të ardhmen.

Matja dhe llogaritja e saktë e dioptrive të thjerrëzave intraokulare është shumë e rëndësishme për shikim të mprehtë pas operimit, prandaj ne përdorim pajisjen më moderne kompjuterike “IOL Master”.

Përgatitja para operacionit

Përgatitja para operacionit zgjat rreth 20 minuta. Pacientët me sëmundje kronike, varësisht nga terapia që marrin, kanë përgatitje speciale për të cilat informohen ditën e operacionit.

Përgatitjen e fillon infermierja, gjatë së cilës përsëri merret vizus dhe tonus dhe bëhet matje refraktive.

Pacienti më pas transferohet në bllokun para operimit dhe merret një anamnezë. Tensioni i gjakut dhe sheqeri në gjak kontrollohen. Pastaj, në konsultim me oftalmokirurgun, nëse është e nevojshme, kryhen testime shtesë diagnostike dhe përgatitja përfundon me zgjerimin e bebëzave.

Pasi pacienti të përgatitet plotësisht, ai futet në sallën e operacionit.

Rrjedha e operacionit / ndërhyrjes

Pacienti shtrihet në shtratin e operacionit, ku futen pikat anestetike. Operacioni mund të zgjasë rreth 20 minuta.

Operimi me implantim të thjerrëzave monofokale mund të bëhet në të dy sytë në të njëjtën ditë.

Gjatë operimit, pacienti është zgjuar dhe flet me oftalmologun dhe nuk ndjen dhimbje.

Për shkak të teknologjisë së përparuar dhe dizajnit të thjerrëzave intraokulare, operacioni kur kryhet nga kirurgë me përvojë është një operacion i suksesshëm, i sigurt, i shpejtë dhe pa dhimbje.

Kujdesi pas operacionit

Pas operimit, pacienti dërgohet në një apartament. Rreth gjysmë ore pas operacionit pacienti shkon në shtëpi (operacion një ditor) pa fasha, përveç me kërkesën e pacientit. Pacienti gjithashtu merr udhëzime me shkrim për kufizimet dhe kujdesin pas operacionit.

Ditën tjetër është kontrolli i parë pas operacionit, ndërsa kontrolli tjetër është për 7 ditë dhe pas një muaji.

Pacientit i përshkruhet terapi (pika antibiotike / kortikosteroide dhe vaj) dhe është i detyruar ta përdorë atë sipas periudhës kohore të përshkruar nga oftalmologu.

Tek shumica e pacientëve vërehet përmirësim të shikimit qysh ditën e ardhshme. Është normale të ndihet siklet në syrin e operuar, të tilla si ndjesi shpimi gjilpërash dhe gërvishtje. Syri mund të jetë i kuq dhe i përlotur, të ketë një ndjenjë të turbullirës, ​një aureolë, si dhe pamje të paqartë dhe fotografi të dyfishtë. Të gjitha këto simptoma janë normale dhe gradualisht do të zhduken.

Masat paraprake të mbrojtjes

Kufizimet pas ndërhyrjes janë të përkohshme dhe nuk zgjasin shumë dhe janë gjithmonë në përputhje me rekomandimet e kirurgut.

Në 3 ditët e para pas ndërhyrjes, duhet të shmanget larja e fytyrës me ujë të thjeshtë dhe fërkimi i syrit dhe në muajin e parë duhet të shmangen përpjekjet e rënda, si dhe ngritjen e objekteve të rënda. Është veçanërisht e rëndësishme të përdoret regullisht dhe në mënyrë të regullt terapia e përshkruar.

Zakonisht aktivitetet sportive lejohen 2-3 javë pas operacionit, në varësi prej moshës së pacientit dhe intensitetit të stërvitjes.

Personeli mjekësor është në dispozicion 24/7 për çdo konsultim të nevojshëm pas ndërhyrjes.

Çmimi

Oferta përfshin: ndërhyrje me anestezion lokal, përgatitje para operacionit; dy kontrolle falas.

Ekziston mundësia për të paguar me këste pa interes dhe kosto shtesë.

Për më shumë rreth mënyrës së pagesës mund të kontrolloni në listën aktuale të çmimeve të Sistina Oftalmologjia.

Kontrolli sub-specialist

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimit, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-kontroll i segmentit të parmë dhe pasmë të syve.

1.900,00

OCT

Topografia optike koherente e segmentit të parmë ose segmentit të pasmë.

1.900,00

Yag laser kapsulotomia

Trajtimi i kataraktit sekondar. Çmimi është vetëm për njërin sy.

6.000,00

Implantimi i thjerëzës monofokle (MA)

Thjerrëza monofokale trepjesëshe akrile intraokule. Çmimi është vetëm për njërin sy.

42.000,00

Implantimi i thjerrëzës monofokale (SA)

Thjerrëza monofokale njëpjesëshe akrile intraokulare. Çmimi është vetëm për njërin sy.

61.000,00

Implantimi i thjerrëzës monofokale (SN)

Thjerrëza monofokale sferike e verdhë intraokulare. Çmimi është vetëm për njërin sy.

74.000,00

Implantimi i tjerrëzës monofokale torike

Thjerrëza intraokulare për korrigjimin e dioptrisë dhe astigmatizmit (cilindrit). Çmimi është vetëm për njërin sy.

92.500,00