Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Ndryshimet degjenerative të qepallave nuk janë vetëm një problem estetik, por ato shpesh mund të shkaktojnë ndryshime shumë serioze dhe të përhershme në segmentin e përparmë të syrit. Kirurgët tanë kryejnë të gjitha llojet e operacioneve plastike të kapakëve për të rikthyer funksionin normal të syve.

Përshkrimi

Gjatë procesit të plakjes, lëkura në qepallat bëhet më e hollë, më pak elastike, dhe humb mbështetjen e saj, gjë që çon në humbjen e indit dhjamor dhe lodhja e tendinave të muskujve të syrit çon në varje të tepërt të kapakut.

Si rezultat i asaj, lëkura dhe yndyra e tepërt mund të grumbullohen sipër dhe poshtë qepallave tuaja. Kjo mund të shkaktojë vetulla të varura, rënie të qepallave të sipërme dhe rrathë të errët poshtë syve.

Lëkura e varur mund të shkaktojë gjithashtu zvogëlim të shikimit periferik. Blefaroplastika mund të zvogëlojë ose zgjidhë plotësisht këto probleme të shikimit. Kirurgjia gjithashtu mund t’i bëjë sytë të duken më të rinj dhe më të hapur.

  • Diagnozat

Me blefaroplastikë trajtohen gjendjet(diagnozat) e mëposhtme :

  • Ind yndyror në kapakun e sipërm ose kapakun e sipërm të varur (blefarokalazia e sipërme)
  • Lëkurë e tepërt në kapakët e sipërm që mbështetet në qerpikët dhe zvogëlon gjerësinë e fushës së shikimit
  • Lëkurë e tepërt në kapakët e poshtëm (blefarokalasis e poshtme)
  • Ind yndyror në kapakun e poshtëm (nën sy)

Kandidatët

Personat që vuajnë nga syri i thatë kronik, hipertensioni, çrregullimet e qarkullimit të gjakut, çrregullimet e tiroides, diabeti apo sëmundjet e zemrës nëse gjendja e tyre është e mirë dhe e qëndrueshme atëherë janë kandidatë për këtë ndërhyrje.

Ekzaminim

Bëhet një ekzaminim oftalmologjik për të kontrolluar gjendjen e qepallave dhe shikimit.

Nëse është e nevojshme, mund të bëhen teste shtesë diagnostikuese, si p.sh. një test i fushës së shikimit për të përcaktuar nëse ka pika të verbëra në shikimin periferik.

Bëhen edhe fotografi për të monitoruar rezultatin para dhe pas ndërhyrjes.

Gjatë vetë ekzaminimit, ju flisni me oftalmologun për rezultatin që dëshironi të arrini nga ndërhyrja dhe sa e mundur është në rastin tuaj, pra çfarë mund të prisni realisht.

Përgatitja para operacionit

Përgatitja para operacionit zgjat rreth 20 minuta. Pacientët me sëmundje kronike, varësisht nga terapia që marrin, kanë preparate të veçanta për të cilat informohen në ditën e caktimit të operacionit.

Përgatitjen e fillon infermierja me marrjen e një anamneze. Kontrollohet tensioni i gjakut dhe sheqeri. Më pas, në konsultim me oftalmologun, nëse është e nevojshme, kryhen analiza shtesë diagnostikuese.

Pasi pacienti të përgatitet plotësisht, ai futet në sallën e operacionit.

Ndërhyrja kryhet me anestezi lokale. Nëse është e nevojshme, mund të kryhet nën anestezi të përgjithshme, ku paraprakisht kryhet një ekzaminim anesteziologjik.

Rrjedha e operimit

Në këtë rast aplikohet blefaroplastika estetike.

Nëse bëhet në qepallën e sipërme, kirurgu pret përgjatë palosjes së qepallës. Kirurgu heq një pjesë të lëkurës së tepërt, muskujt dhe, nëse është e nevojshme, dhjamin. Më pas vijon qepja e hapjes.

Nëse bëhet në kapakun e poshtëm, kirurgu bën një prerje pak poshtë qerpikëve në rrudhën natyrale të syrit ose brenda kapakut të poshtëm. Kirurgu heq ose rishpërndan yndyrën e tepërt, muskujt dhe lëkurën e lëshuar. Prerja e hapur mbyllet me qepje.

Nëse qepalla e sipërme bie afër bebëzës, kirurgu mund të kryejë një blefaroplastikë në kombinim me një procedurë të quajtur ptozë. Ptoza është e dizajnuar për të ngritur qepallën, si dhe për të hequr lëkurën e tepërt në qepalla.

Kujdesi pas operacionit

Pas ndërhyrjes, të nesërmen është kontrolli i parë, pastaj kontrolli tjetër është pas një javë dhe kontrolli i tretë është pas një muaj.

Pacientit i shkruhet terapia (pika antibiotike/kortikosteroide dhe pomadë) dhe është i detyruar ta përdorë atë në përputhshmëri me periudhën kohore të rekomanduar nga oftalmologu.

Këshillohet që disa ditë të flini me kokën në një jastëk më të lartë dhe të mbahen syze të errëta për të mbrojtur lëkurën nga dielli dhe era.

Pritet të shfaqen mavijosje dhe ënjtje, të cilat ngadalë do të zhduken për 10 deri në 14 ditë. Duhen disa muaj që plagët nga prerjet kirurgjikale të zbehen plotësisht. Në raste të caktuara kjo ndërhyrje mund të duhet të bëhet sërish.

Masat paraprake të mbrojtjes

Kufizimet pas operacionit blefaroplastik janë të përkohshme dhe nuk zgjasin shumë dhe janë gjithmonë sipas rekomandimit të kirurgut.

Në 3 ditët e para pas operacionit, larja e fytyrës me ujë të thjeshtë dhe fërkimi i syve duhet të shmanget, ndërsa në muajin e parë duhet të shmanget sforcimi i rëndë dhe ngritja e peshave të rënda. Është veçanërisht e rëndësishme që terapia e rekomanduar të përdoret rregullisht dhe në mënyrë korrekte.

Gjithashtu, thjerrëzat e kontaktit nuk duhet të vendosen për dy javë pas ndërhyrjes.

Aktivitetet sportive zakonisht lejohen tashmë 2-3 javë pas operacionit, në varësi të moshës së pacientit dhe intensitetit të stërvitjes.

Stafi mjekësor është në dispozicion 24/7 për çdo konsultim që nevojitet pas operacionit.

Çmimi

Paketa përfshin: ndërhyrje me anestezi lokale, kontrolle dhe terapi në tre muajt në vijim.

Mund të paguhet me këste pa interes dhe kosto shtesë.

Mund të shikoni më shumë rreth mënyrës së pagesës në çmimoren aktuale të Sistina Oftalmologija.

Ekzaminim për okuloplastikë

2.800,00

Kontroll për okuloplastikë

1.000,00

Blefaroplastika

35.500,00