Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Ne kryejmë ekzaminime oftalmologjike dhe japim opinione për ndërhyrjet korrigjuese të dioptrisë me laser, dioptri të moshës së vjetër, implantimin e thjerrëzave intraokulare, etj., pa detyrim për ta bërë ndërhyrjen në klinikën tonë.

Ekzaminimi oftalmologjik bazë

Ekzaminimi oftalmologjik bazë është një ekzaminim ku kontrollohet segmenti i përparmë i syrit (kontrolli i dioptrisë, alergjitë, irritimet, tharja e syve, trupat e huaj në sy) dhe rekomandohet te personat me sëmundje tashmë të njohura të syve si një kontroll i rregullt.

Nëse pacienti dëshiron vetëm një kontroll parandalues të shikimit dhe syve, dhe nuk ka simptoma ose gjendje të diagnostikuar të syve, gjithashtu mund të caktoni këtë ekzaminim.

Ekzaminim subspecialistik

Ekzaminimi subspecialistik është një ekzaminim më i detajuar dhe përbëhet nga kontrolli i segmentit frontal si dhe përcaktimi i dioptrisë (dioptri e re, ndryshimi i dioptrisë, kontroll të dioptrisë së fshehur) dhe kontrolli i segmentit të pasmë të syrit ( fundusit dhe nervit optik).

Ky ekzaminim rekomandohet për njerëzit që nuk kanë qenë më parë në një kontroll syri, si dhe për njerëzit që nuk janë ekzaminuar për një kohë të gjatë dhe kanë ndryshime të dukshme në shikim. Ky ekzaminim mund të bëhet edhe me kërkesë të pacientit.

Ekzaminim kontrollues

Me rekomandimin e oftalmologut mund të sugjerohet një ekzaminim kontrollues për monitorim të gjendjes së syve. Varësisht nga nevoja, ekzaminimi kontrollues mund të jetë:

  • Kontroll i shkurtër bazë i segmentit të përparmë të shikimit;
  • Ekzaminimi i shikimit dhe syve me kontrollimin e segmentit të pasmë (zakonisht pas disa ndërhyrjeve në sy)
  • Ekzaminim kontrollues pas kontrollit ose ndërhyrjes për korrigjimin e dioptrisë me laser
  • Ekzaminim kontrollues pas kontrollit të kataraktit ose operacionit të kataraktit;
  • Ekzaminim kontrollues pas kontrollit ose operacionit me implantimin e thjerrëzave multifokale;
  • Ekzaminim kontrollues me teste diagnostike shtesë, etj.

Ekzaminimet kontrolluese zakonisht kryhen pas një ndërhyrje të vogël ose pas operacionit. Gjithashtu, ekzaminimet kontrolluese përdoren për të monitoruar zhvillimin dhe qëndrueshmërinë e gjendjes së syrit te pacienti si një përgatitje para një gjendje të caktuar të syve.

Caktoni një ekzaminim kontrollues këtu.

Ekzaminim parandalues ​​i syve për gratë shtatzëna

Ekzaminimi parandalues ​​për gratë shtatzëna është veçanërisht i rëndësishëm që të bëhet në tremujorin e fundit të shtatzënisë si një konsultim për zgjedhjen e mënyrës së lindjes.

Bëhet kontroll i mprehtësisë së shikimit, kontroll i tensionit të syrit, kontroll me biomikroskop të kornesë dhe bebëzat zgjerohen për të kontrolluar fundusin.

Të gjitha analizat diagnostike janë pa dhimbje dhe bëhen në bashkëpunim me pacientin.

Çmimi

Të gjitha ekzaminimet që nuk përfshihen në ekzaminimin oftalmologjik, paguhen shtesë.

Kontrolli oftalmologjik

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy-kontrolli i segmentit të parmë të syve.

1.400,00

Kontrolli sub-specialist

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimit, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-kontroll i segmentit të parmë dhe pasmë të syve.

1.900,00

Kontrolli

800,00

Kontrolli pas operacionit

Kontrolli tre muaj pas korrigjimit të dioptrisë me laser.

1.500,00

Kontrolli për korrigjimin e dioptrisë me laser

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-analiza e kornesë me Pentakam.

4.270,00


Ekzaminim parandalues ​​i syve për gratë shtatzëna

Bëhet kontroll i mprehtësisë së shikimit, kontroll i tensionit të syrit, kontroll me biomikroskop të kornesë dhe bebëzat zgjerohen për të kontrolluar fundusin.

2.650,00