Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Thjerrëzat fakike janë të destinuara për korrigjimin e lartë të dioptrisë (mbi -10 dhe +6 dioptri) tek njerëzit prej moshës 20 deri 40 vjeç të cilët zakonisht nuk janë kandidatë për korrigjim të dioptrisë me lazer.

Përshkrimi

Thjerrëzat faktike rekomandohen te personat, të cilët kanë dioptri të lartë dhe/ose korne të hollë, si dhe te personat të cilët për shkak të kritereve tjera nuk janë kandidat për korrigjim të dioptrisë me lazer.

Thjerrëzat fakike implantohen në pjesën e përparme të syrit pa hequr thjerrëzën natyrale të syrit. Duket si një thjerrëz kontakti, por këto thjerrëza nuk kanë nevojë për kujdes të veçantë. Pasi të implantohen, ato mund të hiqen vetëm nëse është e nevojshme. Pacienti nuk i ndjen dhe as nuk i sheh se ku janë vendosur.

Kandidatët

Personat që mund të jenë kandidatë për implantimin e thjerrëzave fakike janë:

 • Njerëzit me dioptri të lartë (mbi -10 dhe +6, të tilla si -15 dioptri, -20 dioptri, etj.)
 • Njerëzit të cilët nuk janë kandidatë për korrigjim të dioptrisë me lazer, dhe janë të moshës 20 deri në 40 vjeç;
 • Njerëzit që kanë një korne të hollë;
 • Njerëzit që kanë sy të shëndetshëm dhe nuk kanë një gjendje shtesë të syve si katarakti, glaukoma, infeksione kronike të syve, etj.

Ekzaminim

Në ekzaminimin për korrigjim lazerik të dioptrisë kontrollohet nëse jeni kandidat për implantim të thjerrëzave fakike.

Ekzaminimi për thjerrëza fakike përbëhet nga:

 • Ekzaminimi zgjat nga një orë deri në një orë e gjysmë dhe përbëhet nga:
 • Plotësimi i një pyetësori në lidhje me shëndetin tuaj të përgjithshëm;
 • Leximi i detyrueshëm të informacioneve të përgjithshme në lidhje me ndërhyrjen me lazer;
 • Ekzaminim i dioptrisë, mprehtësisë së shikimit dhe tensionit intraokular
 • Incizim me Pentacam (bëhet analizë 3D e syrit për të zbuluar disa anomali të syve për të cilat ende nuk janë shfaqur simptoma);
 • Zgjerimi i bebëzave të syrit me pika për kontrollimin e fundusit dhe dioptrive objektive;
 • Bisedë me ekipin për gjithçka që ju intereson.

Përgatitjet për kontrollin e fillon infermierja. Ekzaminimi vazhdon me oftalmologun dhe optometristin.

Para ekzaminimit, është shumë e rëndësishme që pacienti të pushojë nga mbajtja e thjerrëzave të kontaktit për një periudhë kohe në mënyrë që të “pushojë” korneën e syrit nga thjerrëzat. Për të manifestuar cilindrin real ose formën e kornesë pa presionin nga thjerrëzat.

Nëse pacienti mban thjerrëza kontakti të buta, është e nevojshme të pushon minimum 3 ditë. Nëse ai mban thjerrëza kontakti gjysmë të forta ose të forta, atëherë duhet të pushojë prej tyre minimum 7 deri në 14 ditë para provimit. Në ndërkohë ai mund të mbajë syze.

Përgatitja para operacionit

Përgatitja para operacionit zgjat reth 20 minuta. Pacientët me sëmundje kronike, varësisht nga terapia që marrin, kanë përgatitje speciale për të cilat informohen ditën e operacionit.

Përgatitjen e fillon infermierja, gjatë së cilës përsëri merret vizus dhe tonus dhe bëhet matje refraktive.

Pacienti më pas transferohet në bllokun para operimit dhe merret një anamnezë. Tensioni i gjakut dhe sheqeri në gjak kontrollohen. Pastaj, në konsultim me oftalmokirurgun, nëse është e nevojshme, kryhen testime shtesë diagnostike dhe përgatitja përfundon me zgjerimin e bebëzave.

Pasi pacienti të përgatitet plotësisht, ai futet në sallën e operacionit.

Rjedha e operacionit / ndërhyrjes

Pacienti shtrihet në shtratin e operacionit, ku futen pikat anestetike. Operacioni mund të zgjasë rreth 20 minuta.

Gjatë operacionit, bëhet një prerje e vogël në pjesën e përparme të syrit. Thjerrëza fakike futet përmes prerjes dhe vendoset para ose menjëherë pas irisit.

Operacioni i implantimit të thjerrëzave fakike mund të bëhet në të dy sytë në të njëjtën ditë.

Gjatë operimit, pacienti është zgjuar dhe flet me oftalmologun dhe nuk ndjen dhimbje.

Për shkak të teknologjisë së përparuar dhe dizajnit të thjerrëzave intraokulare, operacioni kur kryhet nga kirurgë me përvojë është një operacion i suksesshëm, i sigurt, i shpejtë dhe pa dhimbje.

Kujdesi pas operacionit

Pas operimit, pacienti dërgohet në një apartament. Rreth gjysmë ore pas operacionit pacienti shkon në shtëpi (operacion një ditor) pa fasha, përveç me kërkesën e pacientit. Pacienti gjithashtu merr udhëzime me shkrim për kufizimet dhe kujdesin pas operacionit.

Ditën tjetër është kontrolli i parë pas operacionit, ndërsa kontrolli tjetër është për 7 ditë dhe pas një muaji.Pacientit i përshkruhet terapi (pika antibiotike / kortikosteroide dhe vaj) dhe është i detyruar ta përdorë atë sipas periudhës kohore të përshkruar nga oftalmologu.

Tek shumica e pacientëve vërehet përmirësim të shikimit qysh ditën e ardhshme. Është normale të ndihet siklet në syrin e operuar, të tilla si ndjesi shpimi gjilpërash dhe gërvishtje. Syri mund të jetë i kuq dhe i përlotur, të ketë një ndjenjë të turbullirës, ​një aureolë, si dhe pamje të paqartë dhe fotografi të dyfishtë. Të gjitha këto simptoma janë normale dhe gradualisht do të zhduken.

Masat paraprake të mbrojtjes

Kufizimet pas ndërhyrjes janë të përkohshme dhe nuk zgjasin shumë dhe janë gjithmonë në përputhje me rekomandimet e kirurgut.

Në 3 ditët e para pas ndërhyrjes, duhet të shmanget larja e fytyrës me ujë të thjeshtë dhe fërkimi i syrit dhe në muajin e parë duhet të shmangen përpjekjet e rënda, si dhe ngritjen e objekteve të rënda. Është veçanërisht e rëndësishme të përdoret rregullisht dhe në mënyrë të rregullt terapia e përshkruar.

Zakonisht aktivitetet sportive lejohen 2-3 javë pas operacionit, në varësi prej moshës së pacientit dhe intensitetit të stërvitjes.

Personeli mjekësor është në dispozicion 24/7 për çdo konsultim të nevojshëm pas ndërhyrjes.

Çmimi

Oferta përfshin: ndërhyrje me anestezion lokal, përgatitje para operacionit; dhe tre kontrolle falas.

Ekziston mundësia për të paguar me këste pa interes dhe kosto shtesë.

Për më shumë rreth mënyrës së pagesës mund të kontrolloni në listën aktuale të çmimeve të Sistina Oftalmologjia.

Kontrolli për korrigjimin e dioptrisë me laser

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-analiza e kornesë me Pentakam.

4.270,00

Implantimi i thjerrëzat faktike

Çmimi është vetëm për njërin sy.

92.250,00

Implantimi i thjerrëzat faktike

Çmimi është vetëm për njërin sy.

110.700,00