Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Në disa raste, pacientët me funksion të dëmtuar të gjëndrës tiroide kanë probleme me sytë.

Gjithashtu, pacienti mund të ketë problem me fotografi të dyfishtë për shkak të ndryshimeve në muskujt që lëvizin njërin sy, kështu që syri nuk është në gjendje të ndjekë tjetrin kur sheh. Sëmundja e syrit e gjëndës tiroide mund të shkaktojë dëmtim të indeve të syrit.

Përshkrim

Ndryshimet në sy janë për shkak të grumbullimit të antitrupave në strukturën e syrit, kryesisht në muskujt dhe tek indi dhjamor në pjesën e pasme, gjë që çon në shtyrjen e syrit jashtë. Ndryshimet në muskuj çojnë në çrregullim të lëvizjes së syrit, gjë që shkakton krijimin e një fotografie të dyfishtë.

Përveç pengesave subjektive të shkaktuara nga sëmundja, më pas shkakton edhe ndryshime tek sytë.

Ndryshimi më tipik janë sytë “të fryrë”, të cilët përveçse ndikojnë në pamjen estetike të pacientit, mund të lënë pasoja të përhershme edhe në vetë sipërfaqen e syrit, pasi syri thahet për shkak të pamundësisë për të hapur  dhe mbyllur atë në mënyrë normale.

 • Simptomat

Simptomat zakonisht shfaqen në të dy sytë, por ndonjëherë mund të vëreni simptoma edhe vetëm në njërin sy si:

 • Sy të thatë
 • Sy të irrituar për shkak të ndjesisë së rërës
 • Sy të përlotur
 • Sy të kuq
 • Sytë e fryrë, të quajtur edhe proptozë
 • Shikimi i dyfishtë, i quajtur ndryshe edhe diplopi
 • Vështirësi në mbylljen e plotë të syve. Kjo mund të çojë në erozion të kornesë tuaj
 • Dhimbje pas syve dhe dhimbje gjatë lëvizjes së syve

Kandidatët

Orbitopatia endokrine shfaqet më shpesh tek femrat sesa tek meshkujt. Më shpesh, njerëzit që e kanë këtë problem në familjen e tyre mund ta trashëgojnë si edhe nëse kanë nivele të ulëta të selenit në gjak.

Ekzaminim

Bëhet një ekzaminim oftalmologjik për të kontrolluar gjendjen e syve, qepallave dhe shikimit.

Nëse është e nevojshme, mund të kryhen ekzaminime shtesë diagnostike si ekografia e syrit

Trajtimi

Me trajtimin e detyrueshëm internist të gjëndrës tiroide, shpesh kërkohet trajtim shtesë oftalmologjik.

Ndërhyrjet

Kur nuk është e mundur të përmirësohet gjendja me ilaçe dhe botox, kryhet operacioni në muskujt e qepallave dhe të syrit.

 • Kirurgjia e qepallave: qepallat e ngushta parandalojnë rënien e qepallës së sipërme dhe ngritjen e qepallës së poshtme. Kjo mund të çojë në dëmtim të kornesë. Kirurgjia e qepallave mund ta bëjë më të lehtë mbajtjen e kornesë tuaj të mbuluar.
 • Kirurgjia e muskujve të syrit: mund të rekomandojë operacion për të lëvizur muskujt e syrit si rezultat i humbjes së elasticitetit të muskujve dhe për të ndihmuar në korrigjimin e shikimit të dyfishtë.
 • Kirurgjia e dekompresionit orbital: Ky operacion lehtëson tensionin mbi nervin optik duke zgjeruar hapjen e syrit ose duke hequr indin e tepërt. Kirurgjia redukton fryrjen e syrit. Nëse rekomandohet kirurgjia e qepallave ose e muskujve të syrit, zakonisht së pari kryhet dekompresimi orbital.

Çmimi

Mund të paguhet me këste pa interes dhe kosto shtesë.

Më shumë rreth mënyrës së pagesës mund të shikoni në çmimoren aktuale të Sistina Oftalmologija.

Kontrolli oftalmologjik

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy-kontrolli i segmentit të parmë të syve.

1.400,00

Kontrolli sub-specialist

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimit, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-kontroll i segmentit të parmë dhe pasmë të syve.

1.900,00

Ekografia e syrit

1.500,00

Kirurgjia e qepallave (blefaroplastika)

Çmimi është vetëm për njërin sy.

35.500,00

Operacion i strabizmit

Çmimi është i njëjtë pavarsisht a bëhet njëri apo te dy sytë.

86.500,00