операција на преден и заден сегмент на окото

Risto Gjorgjeski (49 vjeç), me diabet, nga Gostivari në spitalin tonë kreu operacion katarakti dhe operacion vitrektomi në të dy sytë. Trajtimi i diagnozës së tij vazhdon me injeksione anti-VEGF për të ruajtur shikimin. Kjo është historia e tij.

Në Prill 2020, Risto merr goditje në sy me një lodër dhe fillon të shohë pak  turbullt.

“Siç thonë ata nga një lojë që përfundon me lëndime”, vajza ime 1.5-vjeçare më goditi me lodrën e saj dhe unë duhej të bëja një kontroll të hollësishëm të syve.”

Për herë të parë Risto ia beson sytë doktorit Osmani në vitin 2020, ku konstatohet se ai ka një katarakt dhe për shkak të goditjes  ka marrë gjakderdhje brenda në sy.

“Kur doktor Osmani më tha se do të më duheshin të bëja dy operacione në sy – sigurisht që nuk ishte e njëjtë për mua, por i besova plotësisht atij dhe ia besova syrin tim të majtë. “Unë i thashë atij bëj gjithçka që duhet të bësh, doktor, vetëm gjithçka të jetë në rregull me sytë e mi.”

Ai operon kataraktin e syrit të majtë dhe kryen vitrektomi në syrin e majtë.

“Operacionet shkuan mirë. Unë nuk isha i shtrirë në spital dhe të dy operacionet ishin të karakterit njëditor, domethënë unë erdha, ata më operuan dhe unë u largova. Vazhdova kontrollet në qendrën diagnostike të Sistina Oftalmologjisë në Gostivar. Kujdesi dhe profesionalizmi është i njëjtë si në spitalin në Shkup. ”

Risto gjithashtu vuan nga diabeti që nga viti 2007, për shkak të të cilit merr injeksione anti-VEGF me doktor Ilir Osmanin. Ai merr injeksione rregullisht në marrëveshje me mjekun.

Në vitin 2021, Risto hoqi kataraktin nga syri i tij i djathtë dhe iu nënshtrua vitrektomisë në syrin e tij të djathtë.

“Shkonim gradualisht dhe doktor Osmani e ndoqi gjendjen time me shumë kujdes. Ai nuk po nxitonte për ndonjë vendim. Pas trajtimit të suksesshëm të syrit të majtë, ne vendosëm të operonim edhe syrin e djathtë. Unë gjithashtu duhet të falënderoj optometristen Angela, e cila ishte vazhdimisht me mua gjatë gjithë procesit. Falënderim të madh për Dr. Osmanin, optometristen Angela, si dhe të gjithë ekipin e Sistina Oftalmologjisë në Shkup dhe Gostivar për kujdesin dhe besimin e vazhdueshëm të dhënë që ata e e arsyetuan.

Gjendja e syve të Ristos mbahet me injeksione anti-VEGF. Falënderojmë Riston për besimin e dhënë.

Këshillë për kontrollin e parë dhe/ose diagnostikim
në rast se keni gjendje të njëjtë ose të ngjashme:

Kontrolli para operacionit të kataraktit

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit, eko/biometria, IOL master.

2.400,00

Implantimi i thjerëzës monofokle (MA)

Thjerrëza monofokale trepjesëshe akrile intraokule. Çmimi është vetëm për njërin sy.

48.500,00

Implantimi i thjerrëzës monofokale (SA)

Thjerrëza monofokale njëpjesëshe akrile intraokulare. Çmimi është vetëm për njërin sy.

55.900,00

Implantimi i thjerrëzës monofokale (SN)

Thjerrëza monofokale sferike e verdhë intraokulare. Çmimi është vetëm për njërin sy.

67.500,00

Vitrektomia

Operimi i segmentit të pasmë. Çmimi është vetëm për njërin sy. Këtë operacion e mbulon Fondi i shëndetësisë.

*Çmimi mund të ndryshojë varësisht nga metoda e operacionit.

123.000,00

Vitrektomia nëpërmjet FSSH

Operimi i segmentit të pasmë nëpërmjet Fondit të shëndetësisë. Paguhet participim. Çmimi është vetëm për njërin sy.

6.000,00

Vitrektomia dhe operimi i kataraktit

Operimi i segmentit të pasmë dhe operimi i kataraktit me vendosjen e thjerrëzës intaokulare. Çmimi është vetëm për njërin sy.

*Çmimi mund të ndryshojë varësisht nga thjerrëza që implantohet.

166.000,00

Oftalmologu ruan të drejtën të propozojë lloj tjetër të kontrollit dhe/ose diagnostikim varësisht nga gjendja e përcaktuar gjatë kontrollit.