Lexoni se çfarë ka shkruar Svetlana Bobevska nga Velesi në profilin tonë në Facebook për përvojën e saj me ne.

Unë jam Svetlana Bobevska nga Velesi dhe ndaj përvojën time në Sistina Oftalmologji. Si vajzë fillova të mbaja syze me dioptri të vogël, por me kalimin e viteve dioptria u rrit. Për një periudhë të gjatë prej 30 vjetësh kam mbajtur të njëjtën dioptri, kam funksionuar normalisht dhe kam kryer me sukses përgjegjësitë e mia të punës si mësuese e klasës.

Një vit më parë, në sytë e mi filluan të shpërthenin kapilarët dhe më lotonin vazhdimisht, gjë që më pengonte në punën time si mësuese.

Unë shkoja për kontroll në Veles, ata do të më jepnin pika dhe aq, por problemi me sytë të mbushur me lot dhe gjysmë të mbyllur po shtohej. Isha në kontroll dhe u zbulua një katarakt dhe si spital më rekomanduan Sistina Oftalmologjinë.

Shkrova një e-mail dhe ata menjëherë u përgjigjën se do të më kontaktonin me telefon. Gjysmë ore më vonë më cingëroi telefoni celular dhe dëgjova një zë të mirë dhe të ngrohtë nga infermierja e cila më pyeti se çfarë problemi kisha. I shpjegova se kjo ishte hera e parë që i drejtohesha dhe se doja një kontroll të hollësishëm të syve të mi.

Më caktuan një takim me doktor Zlatkon dhe të nesërmen unë mm isha tashmë në Sistina Oftalmologji. Nga hyrja deri tek pritja e mjekut u magjepsa nga qëndrimi i ngrohtë dhe pritja e shkëlqyeshme. Doktori më shpjegoi se do të bënin më shumë kontrolle dhe analiza.

Doktori më i ri më thirri dhe më çoi në një hapsirë me shumë kompjuterë. U ndjeva sikur isha në një film. Në një vend kaq shumë kompjuterë modernë, profesionalizëm, aftësi dhe mirësi të stafit, organizim në nivelin më të lartë.

Kur mbaruan kontrollet, ne u kthyem tek doktori Zlatko i cili rishikoi rezultatet dhe rekomandoi ngrohtësisht operacionin e syve sepse të dy sytë ishin me katarakt. Më shpjegoi si do të shkojë operacioni, se do të jetë pa dhimbje dhe se do të jem zgjuar gjatë gjithë kohës së operacionit. Menjëherë pranova dhe u pajtuam për terminin.

Më 5 gusht, isha në Sistina Oftalmologji në takimin e caktuar për kirurgji. Isha aq e shqetësuar dhe e frikësuar sepse nuk e dija se çfarë do të bëja a do të shihja se si duhet oseee ???

Dhe përsëri kontrolle, kontroll të tensionit të gjakut, pasqyrë të gjakut, pika, por zëri i qetë dhe ngushëllues i stafit më qetësoi. Dhe më në fund hyra në sallën e operacionit dhe atje më përshëndeti doktor Zlatko me të gjithë ekipin e tij. Doktori bënte shaka për të më qetësuar, a do të jetë puna e suksesshme, dhe unë vetëm thashë: “Sytë e mi i lë në duar tuaja dhe të gjithë ekipin.” Dhe filluan përgatitjet për operacionin, përmes të cilave mjekët dhe personeli tjetër mjekësor më prezantuan me atë që po bënin gjatë gjithë kohës. Mjeku filloi ta kryej operacionin me ekipin e tij të koordinuar në mënyrë të patëmetë dhe për mrekulli nuk ndjeva asnjë dhimbje, thjesht shikoja lloje të ndryshme të dritës. Kur mbaroi me njërin sy, mjeku përsëriti të njëjtën procedurë me syrin tjetër. Ai më shpjegoi se operacioni përfundoi me sukses në të dy sytë.

Kur u ngrita nga shtrati i operacionit nuk mund të besoja se po shikoja pas përfundimit të operacionit dhe shkova në dhomën e spitalit me infermieren. Isha shtrirë në shtrat dhe nuk mund ta besoja, isha si në një përrallë. Pas pesë minuta  burri im erdhi në dhomë dhe ai ishte i mahnitur që unë shihja normal. Pas pak, erdhi doktor Zlatko dhe më dha udhëzime për terapi dhe më tha se mund të shkoja në shtëpi.

Thjesht e mahnitshme, gjysmë ore pas operacionit të kataraktit me heqjen e thjerrëzave të mia të dëmtuara dhe duke futur thjerrëza të reja zëvendësuese që zëvendësojnë plotësisht thjerrëzat natyrore, unë mund të shkoj në shtëpi. U përshëndetëm deri në takimin tjetër të kontrollit të parë pas një jave.

Dhe u largova nga spitali. E mora terapinë pikërisht sipas skemës së dhënë dhe pata një përmirësim të madh. Unë shpreh falënderim të madh për Dr. Zlatkon dhe ekipin e tij, të gjithë stafin që u kujdesën që unë të funksionoj sot  pa syze. Tani jam një person tjetër plot jetë dhe vetëbesim. Ua rekomandoj të gjithëve që kanë probleme me sytë që të shkojnë në Sistina Oftalmologji. “Sy të shëndetshëm dhe shikimi i qartë janë thesari më i madh i çdo njeriu që nuk ka çmim.” Prandaj, pa hezitim, lërini që rruga t’ju çojë tek Sistina Oftalmologji.

Me respekt,

 Svetlana nga Velesi