Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Изјави на пациенти за операции со вградување на мултифокални леќи

„Светот да го пројдеш и со 0 диоптрија да се вратиш“ – Иванова Симјановска Зорица

„Кога влегов во болницата, енергијата што ја почувствував уште при самиот прием, не може да се опише. Сепак топлината која ја имаме ние како народ, не може да се почувстува никаде во светот. Кога ја здогледав д-р Билјана Костовска, се ми беше јасно. Таа е доктор на кого можам да му верувам комплетно. Ме прегледа и кога заврши прегледот и кажав дека сакам таа да ме оперира и да се вратам во Канада со јасен вид.“

„Го живеам својот втор живот на 65 години“ – Димитрула Јорданова

Димитрула Јорданова, по 65 години, имплантира мултифокални леќи и како што вели таа, живее втор живот на 65 години.

„Имам јасен вид и се чувствувам како препородена“ – Даниела Темелковска

По препораките од својата сестра, која пред 1 година направила имплантаицја на мултифокални леќи во Систина Офталмологија, Даниела одлучила да дојде кај д-р Билјана Костовска и да ја отстрани диоптријата со вградување на мултифокални леќи.

„Искуствата на пациентите ми дадоа храброст да имплантирам мултифокални леќи“

Андриќ Маријана (49) направи корекција на диоптрија со вградување на мултифокални леќи во Систина Офталмологија. Пред 6 години започнува нејзиниот проблем со диоптријата, познато како старосна диоптрија.

„Сме биле во клиники во Швајцарија, но вакво искуство не сме имале никаде.“ – Јованка и Борјанчо

Оваа операција можевме да ја направиме и во Швајцарија, но меѓу свои луѓе, на свој јазик, се чувствуваш попријатно и им веруваш 100%.

„Јас ја најдов златната рипка моја. Систина Офталмологија ми го врати видот.“ – Валентин Николоски

„Еден ден по операцијата, иако веќе од вчера тоа беше така, јас немам никакви проблеми и гледам како со наочари, би рекол. “

„Не можев да верувам дека гледам без никаков проблем веднаш после операцијата“- Елфете Браха

Истиот ден ја направија интервенцијата, која беше без болка, и јас со диоптрија -9 на левото око и -14 на десното око, не можев да верувам дека гледам без никаков проблем веднаш после операцијата.

Александар Кузманоски (имплантација на мултифокални леќи)

Александар Кузмановски има 36 години и поради неговата очна состојба, беше кандидат за вградување на мултифокални леќи.

Легендата Бојан Крижај за своето здравје ја избра Македонија!

По интервенцијата, функционирам сосема нормално, ги обавувам своите бизнис задачи и спортски сум активен – без ограничување.