Нашата драга пациентка Елфете Браха е пресреќна затоа што гледа без проблем. Таа дојде во нашата клиника за да ја отстрани диоптријата. Согласно нејзината возраст; анатомијата на очите и нејзината желба за јасен вид на сите далечини – таа беше кандидат за вградување на мултифокални леќи со кои се корегира диоптријата на блиску, средина и далеку.

Елфете повеќе нема да има потреба од два пара очила за да гледа јасно.

„Пред 17 години забележав дека имам проблем со очите, како што поминуваа годините така растеше и диоптријата. Имав многу тешкотии во моето секојдневие.

На социјалните мрежи ја следев постојано ‘Систина Офталмологија’, така решив да дојдам на контрола кај д-р Илир Османи. Откако заврши контролата, докторот ме информираше дека во мојот случај потребно е да се вградат мултифокални леќи, а потоа ми објасни за сите детали околу оваа интервенција. Актуелната состојба со Ковид-19 за мене не претставуваше пречка за да ја направам интервенцијата зошто бев подготвена за тоа и за мене беше итна. ‘Систина Офталмологија’ беспрекорно и со максимална сигурност го организираше моето доаѓање од Приштина до Скопје. Истиот ден ја направија интервенцијата, која беше без болка, и јас со диоптрија -9 на левото око и -14 на десното око, не можев да верувам дека гледам без никаков проблем веднаш после операцијата. Благодарност до медицинскиот персонал, а особено до д-р Илир Османи, за неговата посветеност и професионализам.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика

во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за мултифокални леќи

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.