Nga data 29.09.2022 deri më 30.09.2022 në Holiday INN, Shkup, u mbajt Kongresi i 5-të i Oftalmologëve të Maqedonisë me pjesëmarrje ndërkombëtare, e organizuar nga Shoqata e Oftalmologëve të Maqedonisë.

Kongresi filloi me sesionin e Oftalmologëve të Rinj, ku mjekët tanë Dr. Kristina Shisharica, Dr. Boban Sotirovski dhe Dr. Anja Shumejko folën për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të rralla të syrit nga përvoja e tyre e përditshme në spitalin tonë.

Në Kongres, ligjëratat vazhduan me drejtorin tonë mjekësor dr. Zlatko Arnaudovski dhe dr. sc mjekësor Biljana Kostovska.

Në seancën e Kataraktit Dr. Zlatko  Arnaudovski foli për trajtimin kirurgjik të kataraktit nga lindja dhe suksesin nga ndërhyrja, ndërsa në seancën Retina, MD sc mjekësor Dr. Biljana Kostovska foli për një qasje efektive kirurgjikale për korrigjimin e miopisë tek të rinjtë.

Programin e Kongresit mund ta shikoni këtu: https://bit.ly/kongreszom