Тинка Џинева

Tinka: “Gjatë kryerjes së detyrave të përditshme në punë, kishte periudha kur sytë e mi ishin të mjegulluar deri në atë pikë që unë fare nuk mund të njihja asgjë në ekran, kështu që më duhej të dilja jashtë, të bëja një pushim të shkurtër, të stabilizohesha, pastaj të vazhdoja ku kam ngecur në punë. Unë jam një person kurioz nga natyra, kështu që shumë shpesh duke ecur nëpër qytet me miqtë, i mërzitja me pyetjen, çfarë shkruhet atje, nuk mund të lexoj asgjë.”

Tinka Xhineva, 34 vjeç, e lindur në Dojran, administratore dhe instruktore pilates, iu nënshtrua korrigjimit të dioptrisë me laser në prill gjatë kohës së pandemisë.

Problemet me dioptrinë filluan në moshën 19 vjeç. Kur Tinka kishte probleme, ishte interesante të mbante syze, por kur filloi të punonte para kompjuterit për 8 orë gjatë ditës, ajo kishte dhimbje koke, siklet dhe kruajtje të syve.

Për shkak të paaftësisë së saj për të funksionuar pa syze, ajo u ndje e tensionuar, e pasigurt dhe kishte frikë të drejtonte një makinë vetëm. Tinka mësoi për korrigjimin e dioptrisë me laser përmes miqve të saj.

“Shoqet e mija të dashura, gjithashtu pacientët tuaj, bënë të njëjtën ndërhyrje disa vjet më parë dhe pas kaq shumë kohe, me entuziazëm dhe kënaqësi të madhe, ata më përcjellin përvojën të çdo momenti të kaluar me ekipin tuaj. Momenti kryesor për mua që më në fund të vendosja ishin reklamat e shumta në rrjetet sociale që më dolën rastësisht dhe në mënyrë të pandërgjegjshme më bindën që më në fund të vendosja dhe “të shkurtoja hallet e mia”.

Kur u pyet pse zgjodhi Sistina Oftalmologjinë, Tinka deklaroi këtë në vijim:

“Do të përpiqem të jem sa më e shkurtër, edhe pse nuk e di sa është e mundur që të përshkruaj procesin e pranimit dhe trajtimit të pacientëve në Oftalmologjinë Sistina. Vetëm ai që do të hyjë në ambientet tuaja mund të bindet për faktin se këta janë profesionistë të vërtetë, të cilët me kaq qetësi, me përgjegjësi, me një dozë të madhe energjie pozitive dhe në mënyrë korrekte bëjnë punën e tyre.

Më duhet ta përmend, dhe shpresoj se do të vërehet veçanërisht, optometristja Eleonora Stmanovska, e cila së pari më priti dhe në mënyrë perfekte, në mënyrë të detajuar dhe me një energji kaq të bukur e bëri kontrollin tim fillestar, dhe më pas më drejtoi te doktor Fanka Gilevska e cila me lehtësi dhe profesionalizëm të admirueshëm i kreu detyrat e ndërhyrjes sime korrigjuese.

Pandemia nuk e ka ndaluar Tinkën të bëjë korrigjimin e dioptrisë me laser këtë vit.

“Mbi të gjitha, ju i respektoni plotësisht masat e vendosura nga Ministria e Shëndetësisë për të parandaluar përhapjen e pandemisë. “Profesionalizmi, përgjegjësia, komunikueshmëria, ekstroversiteti dhe ndjeshmëria që ndani me pacientët janë aftësitë dhe virtytet tuaja që i ka ekipi juaj do t’ia rekomandoj kujtdo që ka nevojë për profesionalizëm.”

Më në fund, ju lëmë me fjalët e Tinkës drejtuar juve për korrigjimin e dioptrisë me laser:

“Njerëz, unë e shoh kristal qartë! Unë mendoj se vetëm njerëzit që kanë pasur një problem me shikimin dhe e zgjidhën atë, mund ta kuptojnë lumturinë dhe admirimin tim. Përvoja mund vetëm të përjetohet, çdo dalje në natyrë dhe admirimi i bukurisë së natyrës në vetvete më bën aq të qetë, të kënaqur, të lumtur, të përmbushur, dhe unë jam akoma në fillim, i pres me padurim momentet që do të vijnë. Pa hezitim, besojini ekipit të Sistina Oftalmologjisë, më besoni, nuk do të gaboni, ata do t’ju bëjnë një shërbim të madh!”