Викторија Ѓеорѓиевска

“Nga frika e oftalmologëve tek shikimi pa dioptri. Faleminderit Sistina Oftalmologjisë dhe Dr. Ilir Osmani që më mundësuan të shikoja pa dioptri. ”

Viktorija Gjeorgjievska (25 vjeç), studente, është fituese e shpërblimit për korrigjimin e dioptrisë me laser për muajin mars.

Viktoria u përball me një ngjarje të pakëndshme në fëmijëri nga një oftalmolog dhe kishte frikë t’i besonte sytë dikujt. Viktoria ka qenë paciente e doktor Ilirit për 11 vjet dhe thotë se me qëndrimin e tij miqësor ajo kapërceu traumat që kishte që në moshë të re.

Dioptria e saj e pengonte në aktivitetet e saj të përditshme. Si një vajzë e re, ajo u shqetësua më shumë nga dioptria kur kaloi verën dhe harroi ndihmëset syve. “Dy vjet më parë isha në kontroll për korrigjimin e dioptrisë me laser, por nga frika e madhe e anulova ndërhyrjen për më vonë në jetë. Kur ata më thirrën për të më thënë se isha fituesja i shpërblimit falas të korrigjimit të dioptrisë me laser, mblodha forcën dhe i thashë vetes se kjo është koha e duhur për të ‘parë’ dhe me të vërtetë ishte.

“Kur pashë shpërblimin, vendosa të shfrytëzoj rastin dhe të filloj një përvojë të re në jetë.” “Optometristja Angela më udhëhoqi gjatë gjithë procesit të kontrollit. “Unë jam shumë e kënaqur me ekipin e Sistina Oftalmologjisë, jam veçanërisht mirënjohëse për doktorin tim Ilir Osmani, i cili kujdeset për sytë e mi për vite me radhë dhe vendosa t’ia besoj sytë e mi për heqjen e korrigjimit të dioptrisë laser “.

Pandemia nuk e ndaloi atë të bëjë korrigjimin e dioptrisë me laser.”Sistina Oftalmologji ndjek të gjitha protokollet dhe kujdeset për mbrojtjen e pacientëve nga pandemia aktuale. “Nuk kisha fare frikë se po bëja ndërhyrjen tani.”

Për fund Viktoria deklaroi:

“Vetëm ai që nuk ka dioptri, nuk është i vetëdijshëm se çfarë gëzimi është, kur ngrihesh në mëngjes dhe shikon. Falënderoj Dr. Ilir Osmani, për shkak të të cilit kjo përvojë ishte e lehtë për mua. “Falënderoj Sistina Oftalmologjinë për gjestin që bënë dhe që më mundësuan shikimin që nuk mbaj mend ta kem.”