Викторија Ѓеорѓиевска

„Од страв од очни доктори до вид без диоптрија. Благодарна до Систина Офталмологија и д-р Илир Османи што ми овозможија вид без диоптрија.“

Викторија Ѓеорѓиевска (25 години), студент, е добитничка на дарувањето за ласерска корекција на диоптрија за месец март.

Викторија се соочила со непријатен настан во детството од страна на офталмолог и се плашела да ги довери своите очи на било кого. Викторија е пациент на д-р Илир веќе 11 години и вели дека со самиот негов пријателски однос ја надминала траумата која ја имала од мали години. 

Нејзината диоптрија и пречела во секојдневните активности. Како млада девојка најмногу и пречела диоптријата кога летувала и ги заборавала очните помагала. 

„Пред 2 години бев на преглед за ласерска корекција на диоптрија, но од преголем страв ја откажав интервенцијата за понатаму во животот. Кога ми се јавија да ми кажат дека сум добитничка на дарувањето за бесплатна ласерска корекција на диоптрија, собрав сила и си кажав ова е вистинското време за да ‘прогледам’ и навистина беше така. Кога го видов дарувањето решив да ја искористам можноста и да се впуштам во ново доживување во животот.“

„Оптометристот Ангела ме спорведуваше низ целиот процес на прегледот. Презадоволна сум од тимот на Систина Офталмологија, посебно благодарна сум на мојот д-р Илир Османи, кои со години се грижи за моите очи и решив да му ги доверам своите очи за отстранување на ласерската корекција на диоптрија.“

Пандемијата воопшто не ја спречила да ја направи ласерската корекција на диоптрија

„Систина Офталмологија ги следи сите протоколи и се грижи за заштита на пациентите од тековната пандемија. Воопшто не чувствував страв дека ја правам интервенцијата токму во овој момент.“

За крај Викторија ни изјави:

„Само тој што нема диоптрија, не е свесен за каква радост станува збор, кога ќе станеш наутро и гледаш. Му благодарам на д-р Илир Османи поради кого ова искуство ми беше лесно. Им благодарам на Систина Офталмологија за гестот што го направија и што ми овозможија поглед како што не паметам дека сум имала.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.