Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Витректомија

Успешни операции на преден и заден сегмент на окото после „играчка-плачка“ – Ристо Ѓорѓески

За прв пат Ристо ги доверува своите очи на д-р Османи во 2020 година, каде што се констатира дека има катаракта и поради ударот добил крварење внатре во окото.

„По отстранувањето на силиконот, гледам сосем чисто и многу сум задоволен.“ – Јетон Селмани

„По отстранувањето на силиконот, гледам сосем чисто и многу сум задоволен.“

Рефик Саити (сериозна повреда на око)

Рефик Саити (42 год.), јануари оваа година, во приквечерните часови ургенто го донесоа во нашата клиника со сериозна повреда на левото око. Се стравуваше дали воопшто ќе можеше да се зачува окото како орган, а потоа и неговиот вид.

Димитар Кралев (операција витректомија)

Димитар Кралев (47 години) имаше крварење во окото кое можеше да се третира само со операција витректомија.

Садик Бајрам (операција – витректомија)

„Дојдов да ги бакнам златните раце на докторката!“ се зборовите на Садик кои резонираа во ординацијата на д-р Билјана Костовска на денот на контрола по операција – витректомија.