„Дојдов да ги бакнам златните раце на докторката!“ се зборовите на Садик кои резонираа во ординацијата на д-р Билјана Костовска на денот на контрола по операција – витректомија.

Садик Бајрам (48 год.) пред неколку години има направено операција на катаракта (перде). За жал, вградената леќа пропаѓа и неговиот вид се влошува поради што мора да му се направи операција витректомија за да се санира штетата и да се врати видот.

„Поминав повеќе болници за да најдам решение за мојот проблем и дојдов во „Систина Офталмологија“. Уште на првиот преглед се одлучив за операција бидејќи д-р Билјана Костовска ми влеа доверба дека се ќе биде во ред. Операцијата помина добро и сега видот ми е одличен. Пресреќен сум!“.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

Витректомија

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око. Оваа интервенција ја покрива и Фондот за здравство.

123.000,00

Витректомија преку ФЗО

Операција на заден сегмент. Цената се однесува на едно око. Оваа интервенција ја покрива и Фондот за здравство.

6.000,00

Витректомија и операција на катаракта

Операција на заден сегмент и операција на катаракта со вградување на интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

166.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.