Çmimi për disertacionin më të mirë të doktoraturës me temë “Patient Luxury Experience: How patients experience luxury in medical services” iu nda drejtorit tonë ekzekutiv Dr. Vesna Çado nga Këshilli Kombëtar i Monakos më 10.12.2021, në Monako.

Rezultatet e hulumtimit treguan se çdo pacient është një person i ndryshëm me pritshmëri dhe emocione të ndryshme. Çdo pacient dëshiron të trajtohet në një mënyrë që ta kuptojnë dhe të ndihet i  sigurt.

Prandaj, fokusi kryesor i këtij modeli  para se gjithash është bashkëpunimi i stafit mjekësor me pacientët dhe fitimi i besimit reciprok që ndikon shumë në rezultatin përfundimtar të trajtimit mjekësor, por gjithashtu inkurajon pacientët të kujdesen për shëndetin e tyre në mënyrë parandaluese.

Aplikimi i këtij modeli ishte veçanërisht i rëndësishëm për fillimin e pandemisë Covid-19. Puna ekipore dhe ristrukturimi në kohë i punës së spitalit, në përputhje me hulumtimet e fundit akademike dhe praktikat botërore shëndetësore dhe menaxheriale, i ka mundësuar Sistina Oftalmologija të vazhdojë të punojë dhe të japë kujdes mjekësor për secilin që ka nevojë për të.

Numri i madh i pacientëve dhe ndërhyrjeve këtë vit është për shkak të përgjegjësisë, afateve kohore dhe seriozitetit me të cilin ekipi i spitalit u përgjigj gjatë krizës më të madhe për të mbrojtur pacientët, punonjësit e tyre dhe komunitetin më të gjerë.

Praktikat tona pozitive në përballjen me Covid 19 u konfirmuan gjithashtu në një studim të botuar në Revistën e njohur Patient Experience Journal, së bashku me studimet e kryera në Universitetin Stanford dhe Yale Medical School, Johns Hopkins Health Systems, Universitetin e Nju Jorkut dhe Spitalin e Bostonit.

Dr. Vesna Çado është doktoresha e parë e shkencës në fushën e menaxhimit shëndetësor në Universitetin ndërkombëtar prestigjioz të Monakos. Dr. Vesna Çado ishte e ftuar të prezantojë punën e saj në ngjarjet më të njohura në fushën e menaxhimit shëndetësor.