pacient-pregled-iskustvo-laserska-korekcija-dioptrija
 

„Советувањето за ласерска корекција на диоптрија ми помогна да се решам да ја направам во услови на Ковид-19. Не можев веќе да чекам, за мене беше итно.“ – вака Љеунит Дервиши го започна разговорот со нашиот тим од PX Office за своето искуство со ласерската корекција на диоптрија во нашата клиника.

Љеунит Дервиши од Кичево, кој има 27 години, беше еден од присутните на нашето последно советување во болницата, кое што беше клучно да дојде на преглед и да ја направи ласерската корекција на диоптрија.

„На советувањето, д-р Виолета Шијакова и Стефани од Patient Experience Office, детално ми објаснија како изгледа прегледот, постапката и одговорија на сите мои прашања. Кога дојдов во „Систина Офталмологија“, тимот ми направи два прегледи за да бидат сигурни дека сум вистински кандидат за ласерската корекција на диоптрија и конечно бев ставен на програм. Што е најинтересно очилата ми се скршија неколку дена пред интервенцијата и тогаш знаев дека навистина бев подготвен. Им верувам и решив да ја направам интервенцијата, дури и во услови на коронавирусот. Не можев веќе да чекам, за мене беше итно. Интервенција траеше дури и пократко од тоа што ми кажа докторката и сум задоволен. Многу ми значи и сум благодарен на контактот кој што го имам со вашиот тим и што можам да ве побарам кога имам потреба.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.