Problemi më i madh në përditshmërinë tonë është organizimi dhe përmbushja e të gjitha obligimeve tona, veçanërisht kur bëhet fjalë për planifikimin e ndonjë procedure mjekësore. Prandaj, ne rendisim shkurtimisht informacionet më të rëndësishme në lidhje me korrigjimin e dioptrisë me laser që do t’ju ndihmojnë në një organizim më të lehtë para dhe pas ndërhyrjes.

Korrigjimi i dioptrisë me laser është metoda më e sigurt e heqjes së dioptrisë tek personat nga mosha 18 deri në 40 vjeç të cilët kanë një dioptri të qëndrueshme minimum prej 1 viti dhe të cilët janë kandidatët për këtë ndërhyrje. A jeni një kandidat vendoset në një kontroll të hollësishëm për korrigjimin e dioptrisë me laser dhe  hulumtohet çdo detaj i syrit tuaj. Ky kontroll është një nga ekzaminimet më të hollësishme në oftalmologji.

Kontrolli i korrigjimit të dioptrisë me laser

 • Kontrolli zgjat rreth dy orë, ndonjëherë edhe më gjatë.

Për shkak të saktësisë të kontrollit mund të zgjasë dy orë ose edhe më shumë, varësisht nga ajo se sa shpejtë mund të bëhet zgjerimi i bebëzave tuaja (e njëjta gjë bëhet me pika, është krejtësisht pa dhimbje dhe shërben si një kontroll i detajuar i segmentit të pasmë të syrit dhe dioptrisë së fshehur).

Kontrolli është mjaft i gjatë dhe për shkak të pandemisë aktuale, ne gjithmonë rekomandojmë që shoqëruesi të vijë për t’ju marrë në fund të ekzaminimit. Shikimi juaj do të jetë i turbullt për ca kohë pas kontrollit, kështu që nuk këshillohet të vozisni. Ne do të kontaktojmë shoqëruesin tuaj në emrin tuaj kur ekzaminimi të ketë përfunduar.

 • Pushim nga thjerrëzat e kontaktit

Para kontrollit, nëse mbani thjerrëza kontakti të buta, duhet të pushoni prej tyre minimum për  3 ditë para kontrollit, nëse janë gjysmë të forta ose të forta atëherë minimum 7 ditë para kontrollit. Ndërkohë mund të mbani syze.

Këshillë: Nëse nuk mund të mbani syze, ju rekomandojmë që të caktoni kontrollin tuaj të hënën, dhe gjatë fundjavës të pushoni sytë nga thjerrëzat e kontaktit.

Kontrolli për korrigjimin e dioptrisë me laser

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-analiza e kornesë me Pentakam.

4.270,00

Ndërhyrja e korrigjimit të dioptrisë me laser

 • Shikimi pas ndërhyrjes:

 • Shikimi do të jetë i paqartë (sikur të shikosh përmes ujit) për disa ditë;
 • Mund të ndjeni siklet dhe kruajtje të lehtë në sy;
 • Mund të ju pengon drita gjatë ditës për atë arsye është më mirë të merni me vete syza dielli në ditën e ndërhyrjes;
 • Për atë arsye mund ti mbani sytë mbyllur për një kohë më të gjatë, gjë që është shumë në rregull.

Vërejtje: Ju nuk duhet të fërkoni ose kruani sytë tuaj në asnjë rrethanë.

 • Kontrolle

 1. Ju keni kontroll të detyrueshëm një ditë pas ndërhyrjes.
 2. Kontrolli i dytë është për 5 deri në 7 ditë varësisht se si e përcakton oftalmologu.
 3. Pastaj kontrollet e radhës janë për një muaj dhe pas tre muaj.

Vërejtje: Me kërkesë të oftalmologut, mund të caktohen kontrolle më të shpeshta.

Oftalmologët tanë natyrisht janë në dispozicionin tuaj 24/7 pas ndërhyrjes nëse ka nevojë.

 • Mungesa nga puna

Zakonisht është e nevojshme deri në 7 ditë pushim para se të ktheheni në obligimet tuaja të punës për t’u përshtatur me shikimin tuaj. Sidoqoftë, është shumë e rëndësishme të theksohet mungesa kohore nga puna varet edhe nga lloji i punës që bëni.

Nëse jeni në kontakt me pluhurin, ngrini sende të rënda, etj., Madje mund të keni nevojë për dy deri në tre javë pushim.

Vërejtje: Këto detaje është e nevojshme të diskutohen me oftalmologun në ditën e kontrollit, në mënyrë që të bëjmë një plan të përshtatshëm që do t’i përshtatet nevojave tuaja dhe planit tonë operativ.

 • Terapia

Terapia përbëhet nga pika antibiotike, lot artificial dhe kremë që merrni në ditën e ndërhyrjes. Infermierja do t’ju shpjegojë bukur dhe në detaje se si të aplikoni terapinë. Në një periudhë të caktuar gjatë ditës së parë, merren pika antibiotike dhe lot artificial. Në 10 ditët e ardhshme, pikat të hidhen sipas në rendit të  duhur në bazë të letrës së shkarkimit.

Terapia nuk do të ju pengojë në kryerjen e përgjegjësive tuaja të përditshme.

Këshillë: Vendosni një alarm për t’ju kujtuar kur është koha për të aplikuar terapinë.

 • Konfirmim shtesë për ndërhyrjen e kryer

Me kërkesën tuaj, ne mund t’ju lëshojmë një konfirmim shtesë të  kryerjes së ndërhyrjes. Edhe pse vetë letra e pushimit nga puna është dëshmi e kryerjes së një ndërhyrjeje, në disa raste mund të jetë e nevojshme konfirmimi shtesë në varësi të punës. Vërtetimi është pa pagesë.

E nevojshme është që të na tregoni se çfarë ju nevojitet dhe ekipi ynë do ta përgatisë atë për ju. Nëse është e nevojshme që vendi juaj i punës të kontaktohet nga ne, ne do të bëjmë të njëjtën gjë pa asnjë kosto shtesë.

Vërejtje: Ne nuk mund t’ju lëshojmë një certifikatë mjekësore. Për të njëjtën gjë është e nevojshme të shkoni në institucionet që punojnë me mjekësinë e punës.

 • Mënyra e pagesës

Pagesa mund të bëhet me para në dorë, me kartë ose kombinim të parave të gatshme / kartë. Pagesa gjithashtu mund të bëhet para ndërhyrjes përmes opsionit tonë Paguani Online.

 • Mundësia e pagesës me këste

Në spitalin tonë ekziston mundësia për të paguar deri në 24 këste pa interes dhe kosto shtesë. Nëse jeni të interesuar, pasi të përcaktohet se jeni kandidat për këtë ndërhyrje, personat përgjegjës do të përgatisin dokumentet e nevojshme dhe do t’ju shpjegojnë gjithçka.

Informacion: Kësti mujor për vetë ndërhyrjen do të ishte rreth 2,500 denarë.

 • Sigurimi shëndetësor

Korrigjimi i dioptrisë me laser konsiderohet kirurgji estetike që nuk mbulohet nga sigurimi shëndetësor shtetëror.

Në lidhje me sigurimin shëndetësor privat, duhet të kontaktoni kompaninë tuaj të sigurimeve. e cila do t’ju japë informacion nëse ky operacion mbulohet nga sigurimi juaj. Ne mund të bëjmë të njëjtën gjë në emrin tuaj, por parakushti është që të bëni një kontroll në klinikën tonë dhe të jeni kandidat për këtë ndërhyrje,