Ирена сведоштво

„Често менување на диоптријата, чести прегледи, често купување на очила и контактни леќи – сето ова повлекуваше високи трошоци. Позитивното искуство на моите пријатели ме охрабри да ја направам ласерската корекција на диоптрија.“

Ирена Магдеска (37) oд Прилеп, мајка на две дечиња, ја направи ласерската корекција на диоптрија во нашата болница.

„Диоптријата најмногу ми пречеше во лето кога требаше да се плива или да се носат очила за сонце. Потоа при возење, при вечерни излегувања и веселби каде што неизбежно беше да се носат при било која модна комбинација.“

Ирена вели дека најмногу врз нејзината одлука влијаеле позитивните искуства од нејзините пријатели кои ја направиле ласерската корекција на диоптрија во Систина Офталмологија.

„Бев запозната со ласерската корекција на диоптрија и подолго време собирав информации од искуствата на други луѓе. Се одлучив по препорака на пријател кој имал со позитивно искуство кај вас.“

По завршувањето на интервенцијата чувството на среќа било неизмерно: „Се чувствував пресреќно, со големо олеснување, но и малку исплашено од дисциплината што требаше да ја имам после операцијата. Но успешно го поминав кратиот постоперативен период.“ 

Кога би можела да ни го опише своето чувство по интервенцијата во една реченица, Ирена изјави:

„Пешачев по улица навечер бидејќи сончевата светлина ми пречеше првите недели после интервенцијата и ги прашував сите околу мене до каде е нормално да можеш да прочиташ букви – до која далечина бидејќи не знаев. Ги читав сите билборди и сите натписи од продавниците.“

За крај Ирена изјави:

„Брзината и професионалноста во Систина Офталмологија ме изненади. Исто така, и постоперативните прегледи кои јас ги правев во Битола беа брзи и ефикасни. Сега гледам јасно и чисто! Продолжете со успешната работа и продолжете да ги правите луѓето среќни да можат да ја видат убавината на овој свет одблиску и оддалеку без очни помагала! “

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 30.06.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.