Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Систина Офталмологија Битола

Систина Офталмологија е најголемата и единствена очна болница во РС. Македонија со 4 дијагностички центри: Битола, Тетово, Штип и Куманово.

Систина Офталмологија во Битола е нашиот дијагностички центар во Битола во кој се вршат прегледи, дијагностика и мали хирушки интервенции. Прегледите ги врши д-р Александра Гочева Јерчиќ и останати офталмолози од нашиот хирушки центар во Скопје.

Услуги кои ги нуди Систина Офталмологија Битола:

 • Офталмолошки прегледи

 • Дијагностички испитувања

  • преглед на периферија со Голдман;
  • ОЦТ (оптичка кохерентна томографија);
  • видно поле;
  • ехографија на око;
  • биометрија;
  • пахиметрија итн.
 • Хирушки интервенции

  • анти-ВЕГФ третман (инјекции во око);
  • корекција на ксантелазми;
  • операција на јачмен итн.

Цените на услугите се исти во сите центри (ценовник).

Рефрактометар И YAG ласер

Рефрактометарот помага да се утврди дали постојат рефрактивни грешки во окото како што се кратковидост, далекувидост или астигматизам.
YAG ласерот се користи кај пациенти со секундарна катаракта.

Видно поле

Видно поле всушност значи подрајчето кое може да го забележи вашето око додека се фокусира на одредена централна точка. Со овој апарат се дијагностицираат и следат очни состојби како што се глауком, макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија итн.

Мала хируршка сала

Во нашата мала хируршка сала се вршат мали хируршки интервенции како што се анти-ВЕГФ третман, корекција на ксантелазми, операција на јачмен итн.

Работиме со однапред закажани термини. За повеќе информации и закажување на термин побарајте нѐ:

Систина Офталмологија Битола

Локација: ул. Никола Тесла бр.158, 7000 Битола

Работно време: Пон-Петок 08:00 до 16:00 ч.; Среда 13:00 до 20:00 ч.