“Këtë operacion mund ta kishim bërë në Zvicër, por midis njerëzve tanë, në gjuhën tuaj, ndjeheni më rehat dhe u besoni atyre 100%.”

Jovanka dhe Borjanço janë një çift i mrekullueshëm që kanë jetuar në Zvicër për shumë vite. Ata e bënë kontrollin e tyre në Sistina Oftalmologji Shtip. Tek ata u implantuan thjerrëza multifokale me të cilën bëhet korrigjimi i kataraktit dhe dioptrisë.

“Ne donim të shfrytëzonim sa ishim ende të rinj, deri sa nuk kanë filluar probleme të tjera të tensionit, diabetit. Të paktën të kemi shikim të shëndetshëm.”

Jovanka ishte e vendosur të implantonte thjerrëza multifokale për shkak të punës së vet në Zvicër, por kur arritën në Shkup me Dr. Biljana Kostovska, edhe Borjanço vendosi të bëjë të njëjtën ndërhyrje.

“Energjia që na dha Dr. Biljana Kostovska ishte e mrekullueshme. Jovanka ishte e vendosur të implantonte thjerrëza multifokale, por kur Dr. Toshe dhe Dr. Biljana na shpjeguan, me fjalë të tilla, nuk mund të mbetesha imune dhe të mos e bëja të njëjtën ndërhyrje. Kjo ndërhyrje do të jetë e përjetshme,” tha Borjanço.

” Nuk dimë si t’ua përshkruajmë ndjenjën, është ende herët sepse pothuajse bëmë ndërhyrjen, por nga dita tjetër pas ndërhyrjes ndjejmë se kemi bërë hapin e duhur.

Një falënderim i madh për Dr. Toshe, Dr. Biljana dhe Sistina Oftalmologjinë që na bënë rrugën deri te shikimi i pastër, të shpejtë dhe të thjeshtë. Kemi qenë në klinika dhe në Zvicër, por një ndjenjë kaq e këndshme, respekt, nuk kemi marrë gjëkundi. Tani të dy po shohim qartë!”