Сара Богданоска

Sara Bogdanoska (35 vjeç) është një psikologe e diplomuar dhe  master në psikologjinë klinike dhe këshilluese. Dioptria i shkaktoi asaj shqetësimin më të madh  kur ngiste makinën. Ajo ndihej e paaftë për të kryer përgjegjësitë e saj të punës: pjesëmarrja në ngjarje, seminare, punëtori për gjithçka që lidhej me leximin dhe prezantimin, të gjitha për shkak të pamundësisë së saj për t’i kapur ato në efekt të plotë për shkak të shikimit të dobët të saj.

“Kontrolli im i fundit në një oftalmolog në Prilep konfirmoi dëshirën time ekzistuese për të hequr syzet dhe për të përfunduar duke i përdorur ato përgjithmonë. Vendosa të bëj korrigjimin lazerik të dioptrisë dhe zgjodha  Sistina Oftalmologjinë.  Mund të them vetëm një gjë – korrigjimi lazerik i dioptrisë  ishte një nga vendimet më të mira që kam marrë në jetën time, si dhe zgjedhja e spitalit, i gjithë ekipi i Oftalmologjisë Sistina dhe Dr. Fanka Gilevska e cila me një lehtësi mahnitëse, shpirt dhe profesionalizëm kreu detyrat për ndërhyrjen time korrigjuese.

Përderisa qëndronte në Gjermani, ajo dëgjoi për korrigjimin e dioptrisë me lazer, ku ndëgjoi vetëm fjalë lavdërimi. Pasi u kthye në vendlindjen e saj në Prilep, ajo takoi një mik i cili kishte kryer korrigjim lazerik të dioptrisë.  Ajo e ndjeu atë si një shenjë se ishte koha për të bërë ndërhyrjen në spitalin tonë të syve.

“Unë gjithmonë e kam konsideruar Sistina Oftalmologjinë  si një spital të njohur, nga i cili dalin vetëm përfundime të lumtura historish. Ky ishte dhe është qëndrimi im. “Duke lexuar në faqen e internetit dhe duke iu afruar qëllimit tim, unë e dija se Sistina Oftalmologjjia ishte vendi im për këtë lëvizje.”

Sara iu nënshtrua korrigjimit lazerik të dioptrisë gjatë kohës së pandemisë.

“Kam ardhur te ju posaçërisht, duke besuar në sistemin e patëmetë të punës. Sinqerisht pandemia nuk kishte asnjë ndikim të vetëm në vendimin tim. Unë kisha besim të plotë në ekipin e Sistina Oftalmologjisë sepse ju përmbaheni plotësisht masave të marra nga Ministria e Shëndetësisë për të luftuar kundër përhapjes së pandemisë Covid-19.“

Ajo përshkruan reagimin e saj në ditën e ndërhyrjes me lazer dhe pas vetë ndërhyrjes, si diçka që nuk mund të tregohet, por vetëm mund të përjetohet. Ndjenja e të vërejturit të të gjitha detajeve pa syze ishte e papërshkrueshme – diçka që të gjithë duhet ta përjetojnë të paktën një herë në jetën e tyre.

“Ohhhh … e mrekullueshme, nuk përshkruhet me fjalë, vetëm përjetohet. E papërshkrueshme. Sinqerisht nuk mbaj mend kur pashë aq mirë,  pastër dhe qartë në jetën time. Kanë kaluar dy muaj. “Lehtësia me të cilën i bëj gjërat më largoi stresin dhe pasigurinë time, dhe tani i jetoj dhe i përjetoj deri në efektin e tyre të plotë.”

Në pyetjen tonë, a ka ndonjë koment / vërejtje në lidhje me ekipin tonë, Sara na u përgjigj:

“Një ekip i besueshëm që në asnjë moment nuk lejon që pacienti të ndihet në parehati. Profesionalizmi, përgjegjësia, komunikueshmëria, ekstroversioni dhe ndjeshmëria që ndani me pacientët janë aftësitë dhe virtytet tuaja që i ka ekipi juaj dhe do t’ia rekomandojë kujtdo që ka nevojë për profesionalizëm. Është një ndjenjë e mrekullueshme të shikosh sikur nuk e ke menduar kurrë të mundur, veçanërisht pa mjete ndihmëse për sytë. Faleminderit të gjithë ekipit të Sistina Oftalmologija.”