“Megjithëse të gjithë tregojnë se si arritën deri te mjeku, si shkuan kontrollet dhe si u pajtuan me mjekun për ndërhyrje, unë do ta filloj historinë tonë në Sistina Oftalmologjinë nga fundi. ”

Martin Cvetkovski është babai i Mateos tre vjeç e gjysmë, të cilët erdhën në klinikën tonë me lëndim të syrit tek Mateo pasi ai ra gjatë ngasjes së trotinetit. “Falënderoj doktoreshën Biljana Kostovska e cila e operoi djalin tim dhe i shpëtoi shikimin, por edhe të gjithë ekipin që ishte këtu në orët e vona, jashtë orarit të punës, pranë nesh. Nuk do ta harroj kurrë momentin kur hymë në spital.

Gjithçka ishte aq e qetë, u zbatuan të gjithë protokollet Covid dhe infermierët ishin të sjellshme, dhe doktoresha ishte menjëherë gati për të operuar Mateon. Ne të tre u qetësuam dhe nuk e ndjemë më panikun dhe frikën që mbretëronte mes nesh. Operacioni zgjati disa orë dhe shikimi i Mateos u shpëtua. “Ne kemi kryer kontrollet pas operacionit sipas të gjitha protokolleve, dhe Mateo tani është mirë dhe shikimi i tij po përmirësohet çdo ditë.”

Mateo, gjatë ngasjes së trotinetit, ra dhe u godit në dorezën. Edhe pse në fillim dukej sikur ai ishte goditur pak, fakti që ai mbante syrin plotësisht të mbyllur ishte një shenjë për prindërit e tij se ai kishte një problem. Pas një kontrolli fillestar në një institucion tjetër, atyre iu tha se do të nevojitej një operacion.

“Ne nuk e dinim se çfarë të bënim dhe ku të shkonim, kush do të merrte përsipër të operonte Mateon. Me rekomandimin, edhe pse ishte vonë, me frikë thirra doktoreshën që të na pranon dhe të shihte Mateon. “Pasi caktuam një takim me telefon, menjëherë shkuam në Sistina oftalmologji.”

Pas kontrollit në klinikën tonë, u vërtetua nevoja për kirurgji urgjente për të shpëtuar syrin dhe shikimin e fëmijës.

“Pacienti erdhi me një prerje të kornesë (tek pjesa e përparme e syrit), përgjatë tërë syrit nga lart poshtë, me një rrjedhje të madhe në pjesën e brendshme të syrit, irisit. Ajo vërehet si një vijë e madhe kafe që del mbi sy (kontuzion i enjtur, këputje e kornesë dhe sklera me prolapsë të irisit).

Për fat të mirë, u operua në kohë pa rrezik të infeksionit dhe pjesa e irisit u kthye plotësisht. E vendosur në pozicion paracentrik fëmija sheh dy rreshta të tabelës  3 javë pas operacionit.” – shpjegoi Dr. Biljana Kostovska.

Sistina Oftalmologji ka punuar pandërprerë që nga fillimi i pandemisë, duke arritur t’u sigurojë pacientëve kujdes mjekësor në kohë kur ata kanë më së shumti nevojë.

Për më tepër, për shkak të trendeve të reja në komunikimin e sigurt të imponuar nga kriza e koronës, spitali ynë ka krijuar përmbajtje më informative dhe ka zhvilluar zgjidhje digjitale inovative si konsultime online dhe pagesa elektronike, duke ndihmuar kështu të gjithë ata që nuk duan ose nuk mund të vijnë personalisht a kanë nevojë për oftalmolog.

Оnline konsultime

Konsultime video me një okulist

1.000,00

500,00