laserska-korekcija-na-dioptrija-sistina-oftalmologija-ana-vladimir

Младиот брачен пар Владимир и Ана направија ласерска корекција на диоптрија во нашата клиника. Го живеат животот што многу го посакуваат – по професија се веб-дизајнери и често патуваат низ светот. Поради диоптријата, Владимир се измачува со очила и контактни леќи, а во чантата на Ана може да се најде поголем избор на кутичиња за складирање контактни леќи и водичка за премивање на контактните леќи.

Иако, нели, дамите имаат предност, Владимир прв влезе во операциона сала (така се договориле!), додека Ана трпеливо чека да ги види резултатите по интервенцијата.

„За ’Систина Офталмологија‘ слушнав од мој пријател во Барселона, кој се оперираше тука и кој топло ми препорача да одам и јас. Ми рече: ’Не мисли, оди. Јас прогледав!‘ Јас веќе одамна имав проблеми со видот, носев очила и контактни леќи. Работам на компјутер и затоа чувствував замор по 4 часа со очилата, па морав да ги вадам. Почнав и леќи да носам, ама во однос на хигиената, потешко е за одржување затоа што со Ана постојано патуваме низ светот. Зборувавме да се оперираме и двајцата, затоа што и таа го има истиот проблем, па ме убеди јас прво да ја направам интервенцијата, да ме тестира. 😊 На ова денешно време навистина нема поента да се малтретирам со очила кога има нови решенија – без проблем да се ослободам од нив и тоа само за 10 минути. Прегледот ми беше помачен отколку самата интервенција, која беше толку брза, како што ми објасни д-р Фани. Веќе по една година супер функционирам“, вели Владимир.

„Кога разговаравме со Владимир, го убедив тој да оди прво да ја направи интервенцијата, затоа што јас се плашам од игли, боцкања и слично. Ми пречеа очилата додека работев, се случуваше и лаптопот да го доближам многу блиску кога бев без нив само за да можам да работам. Кога почнав да носам леќи ми беше добро, ама имав друг проблем, чантите ми се претворија во места за складирање течности и кутичиња за леќите. Кога Владимир ја направи интервенцијата, видов дека не е ништо страшно, па по нашите патувања и летниот период, интервенцијата ја направив и јас. Немам никаков проблем и многу сум задоволна од резултатот, мојата диоптрија сега е на 0. Спремни сме сега за нови предизвици и локации“, вели Ана.

Ласерската корекција на диоптрија е на промотивна цена од 400 евра од око до 31.08.2019 година.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.