Енес Јонуз (43 години) е наш пациент од Скопје кај кого како последица на системска болест и нејзиното долготрајно сложено лекување, настана неоваскуларизација на ретината со последичен оток на очниот нерв и макулата.

Му обезбедивме превоз до болницата и неговата очна состојба се подобри со анти-ВЕГФ третман.

„Апликацијата на анти-ВЕГФ (инјекција Ејлеа) ми помогна навремено да го спасам видот и да имам подобрување. Поради моите здравствени проблеми и терапијата која што ја примам, за жал, најмалку се фокусирав на оштетувањето на видот. Кога почнав да одам на прегледи во повеќе болници, не знаеја која е причината за појавување на очниот проблем и не сакаа да се нафатат да ми помогнат. Навечер и во услови на магловитост не можев да возам. Исто така, ми сметаа силни светла и се послабо гледав. Д-р Фанка Гилевска ме упати на дополнителни испитувања, се консултираше со тимот и конечно ги најдовме причината и решението за стабилизирање на мојата очна состојба. Сега сум одличен. За ‘Систина Офталмологија’ можам да кажам дека се број 1 во услуга и ефикасност. Докторката ми даде нејзин број и ми е достапна во секое време. Исто така, многу ми значи тоа што ми организиравте превоз до болницата и до дома, затоа што не можев да возам и не морав да го обврзувам брат ми да дојде со мене за да ме врати дома.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика во случај да имате иста или слична состојба:

Супспецијалистички преглед

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно – преглед на преден и заден сегмент на очите.

1.650,00

ОЦТ

Оптичка кохерентна топографија на преден сегмент или заден сегмент.

1.900,00

Апликација на Аvastin инекција

Апликација на Авастин интрабулбарно. Цената се однесува на едно око.

8.900,00

Апликација на Аvastin инекција

Апликација на Авастин субконјуктивално. Цената се однесува на едно око.

12.500,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.