Tek Simnica Zeqir (62 vjeç) u gjet se kishte edemë makulare për shkak të së cilës shikimi i tij u përkeqësua. Edema e makulës është një gjendje e ënjtjes së pjesës së syrit që është përgjegjëse për formimin e imazhit qendror në sy. Kjo gjendje, në varësi të seriozitetit të saj, trajtohet me injeksione ose operacion kirurgjikal vitrektomi. Tek Simnica, gjendja trajtohet me aplikimin e injeksioneve Eylea.

“Për herë të parë në vitin 2016, bëra një kontroll themelor me Dr. Ilir Osmani, sepse kisha një problem me alergjitë e syve. U përcaktua që unë në të vërtetë kisha blefarokonjuktivit ose infeksion dhe pasi përdora terapinë e përshkruar nga mjeku im, gjendja u qetësua dhe gjithçka ishte në rregull. Në vitin 2018, skuqja u shfaq në syrin tim, dhe unë, duke menduar se ishte përsëri një alergji, vura pikat që kisha në shtëpi, pa u konsultuar me mjekun dhe syri u qetësua. Por menjëherë më vonë, kur isha me pushime me bashkëpunëtorët e mi, sa herë që hyja ose dilja nga uji, ndieja dhimbje në sy. Kur u ktheva nga pushimi pashë që diçka nuk ishte në rregull, dhe shkova në një kontroll ku më konfirmuan se duhej të kontrolloja syrin tim të majtë. Pasi bëra të gjitha testimet e nevojshme, unë u diagnostikova me edemë makulare dhe më thanë se duhet të trajtohej me injeksione në sy. Në ndërkohë, mora një mendim të dytë nga një mjek në Gjermani, i cili më tha se situata ishte serioze. Duke marrë parasysh që kam pasur një përvojë shumë të mirë me Dr. Ilir në të kaluarën, unë telefonova Sistina Oftalmologjinë dhe caktova një takim. Kur erdha këtu, mjeku më tha të njëjtën diagnozë dhe vendosa të vazhdoj me injeksionet Eylea këtu në Sistina Oftalmologji. Pas aplikimit të injeksionit të dytë gjendja ime u përmirësua, por për të mbajtur shikimin dhe gjendjen time të qëndrueshme, sot jam këtu për të marrë injeksionin e dhjetë. “Mjeku është një profesionist në të gjitha kuptimet e fjalës dhe unë jam shumë i kënaqur.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Kontrolli sub-specialist

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimit, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-kontroll i segmentit të parmë dhe pasmë të syve.

1.650,00

OCT

Topografia optike koherente e segmentit të parmë ose segmentit të pasmë.

1.900,00

Aplikimi i injeksionit аvastin

Aplikimi intrabulbar i Avastinit. Çmimi është vetëm për njërin sy.

8.900,00

 Aplikimi i injeksionit аvastin

Aplikimi subkonjuktiv i Avastatinit. Çmimi është vetëm për njërin sy.

12.500,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

Најчести прашања

Која е разликата меѓу инјекциите?

И двете инјекции ( Ејлеа и Авастин) се борат против создавање на ВЕГФ протеин кој предизвикува формирање на абнормални крвни садови со тенки ѕидови во задниот дел на окото кои не се функционални и предизвикуваат крварење.

Ејлеата е моќна, покоцентрирана инјекција со делотворно продолжено делување 5-6 недели. Авастинот делува од 25 дена до 1 месец.

Дали ќе биде доволно само една инјекција?

Се зависи од навремениот почеток на лекување. За жал, кај нас пациентите доаѓаат на преглед кога веќе имаат субјективни пречки во гледањето. Па, во одредени случаеви се потребни повеќе апликации.

Зошто мора да се примени анти-ВЕГФ третман?

Со спречување на создавањето на ВЕГФ протеинот, се спречува појава на нови крвни садови кои предизвикуваат крварење и едем, а со тоа се заштитува ретината и се сочувува видот.

Колку може да се подобри видот?

Подобрувањето на видот е индивидуално кај секој пациент, во зависност од навремено лекување и реакцијата на инјекцијата, но кај сите има позитивни резултати.

Што е ОЦТ?

Оптичка кохерентна томографија, која е неизнвазивна дијагностика која ни овозможува најсовремена снимка на структурата на задниот дел од окото (макулата и очниот нерв) што е особено важно за следење на состојбата на ретината, следење на состојбата на појава на крвните садови како и утврдување на потреба од дополнителна апликација на инјекција.

Зошто е потребно ОЦТ пред и после апликација на анти-ВЕГФ?

Поради можноста да се направи компарација на делување на инјекцијата пред и после третманот, со што се утврдува временскиот период за апликација на инјекцијата.