Ирена Пановска (32 год.) направи ласерска корекција на диоптрија пред оптрилика една година. Нејзината диоптрија од минус 5.75 и минус 5.00 беше комплетно корегирана до нула.

Со ласерската корекција на диоптрија може да се корегира диоптрија кај лица на возраст од 18 до 40 години со диоптрија од -10 до +6 и астигматизам (цилиндер) ±6. Диоптерот треба да е стабилен минимум една година. Кај жени кои се бремени, оваа интервенција се препорачува откако ќе заврши процесот на доење и ќе се нормализира менструалниот циклус.

„Уште додека бев средно носев очила, имав висока миопија која ми стигна до минус 5.75 на едното и минус 5.00 на другото око. После одреден период почнав да носам и меки контактни леќи, кои ги носев скоро 10 години пред да ја направам ласерската корекција на диоптрија. Ми правеа проблеми, често имав иритации и ерозии, а со очилата бев ограничена – ми го намалуваа распонот на видот.  Особено додека учев музичко училиште, не можев да свирам пијано и нотите не ги догледував. Додека бев со дечињата ми беше страв да не ме удрат додека носам очила. Матичниот офталмолог ми препорача: ‘Зошто не си направиш ласерска корекција на диоптрија? Млада си и си родила две дечиња, редно е да се ослободиш од леќите и очилата веќе.’ Дојдов во ‘Систина Офталмологија’ бидејќи мојата братучетка ја направи истата интервенција во оваа клиника. Приемот во болницата е прекрасен од моментот кога стапнав до сега, а верувам понатаму и сите контролни прегледи. Д-р Фанка Гилевска ми објасни сe што ме интересираше и навистина испадна така, затоа што се плашев и сепак се работи за око. Се решив да ја направам корекцијата заради себе и моите две дечиња, а особено ми беше мило што беа мојата поддршка на денот на интервенцијата. Се помина лесно и брзо и веќе година и пол помина и гледам одлично. Веќе немам потреба да ги барам очилата или да губам време во ставање на леќи и нивна нега. Со пријателите, кога патуваме, се натпреваруваме кој од далеку ќе ги прочита регистарски таблички на колите. И што е најважно дечињата не ми ги вадат очилата и кријат. Се препородив!“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.