подзамижување

Ndodh shpesh që ju të mbyllni/mblidhni sytë deri sa shikoni diçka. Edhe pse duket si një gjë e zakonshme e përditshme, gjithsesi do të thotë se është koha për një kontroll.

Mbyllja/mbledhja shpesh është një mekanizëm automatik për njerëzit, shikimi i të cilëve nuk është i qartë pa ndihmat e syve. Ata shpesh nuk e ndiejnë se po mbyllin syt kur shohin diçka, sepse është një gjendje instiktive.

Arsyeja pse mbyllja/mbledhja e syve ndihmon të keni një shikim të pastër është sepse zvogëlon marrjen e dritës në thjerrëzat natyrore. Syri sheh qartë, dmth ka shikim të qartë, për shkak të rrezeve të dritës që hyjnë në sy dhe përqendrohen në retinë.

Nëse fytyra është largpamëse, rrezet e dritës përqendrohen në pjesën e përparme të retinës dhe nuk mund të shihen mirë në distancë. Nëse fytyra është largpamëse, atëherë procesi përmbyset, drita përqendrohet në pjesën e prapme të retinës dhe gjërat më afër janë të paqarta.

Sidoqoftë, mbyllja pak e syve ndihmon sepse zvogëlon marrjen e dritës që përqendrohet në retinë, përmes thjerrëzave natyror.

Përveç marrjes më të vogël të rrezeve të dritës që përqendrohen në retinë, mbyllja/mbledhja gjithashtu ndryshon shumë pak formën e syrit.

Edhe pse mbyllja/mbledhja ndihmon për të parë pak më mirë, kjo nuk duhet të konsiderohet si një kurë për shikimin më të mirë. Përkundrazi, duhet kuptuar si një flamur i kuq, se është koha të shkojmë për kontroll.

Vetë mbyllja/mbledhja e syve rrudhos lëkurën rreth syve tanë, duke përshpejtuar formimin e rrudhave rreth syve tuaj.

Mbyllja/mbledhja mund të jetë një tregues se keni nevojë për ndihmat e syve ose një kontroll për korrigjimin e dioptrisë me laser.

Korrigjimi i dioptrisë me laser ndihmon në heqjen e dioptrisë dhe heqjen e mjeteve ndihmëse të syve. Korrigjimi i dioptrisë me laser do t’ju ndihmojë të mos mbyllni/mblidhni sytë gjatë shikimit dhe shikimi juaj është i qartë dhe i pastër. Nëse jeni duke lexuar këtë blog dhe ju dukeni si imazhi më poshtë, caktoni kontrollin tuaj që sot.

Këshillë për kontrollin e parë dhe/ose
diagnostikim në rast se keni gjendje të njëjtë ose të ngjashme:

Kontrolli për korrigjimin e dioptrisë me laser

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-analiza e kornesë me Pentakam.

4.270,00

Pentakami

Diagnostikimi për analizë të kornesë.

3.100,00

Kontrolli pas operacionit

Kontrolli tre muaj pas korrigjimit të dioptrisë me laser.

1.150,00

Korrigjimi i dioptrisë me laser – PRK

Çmimi është vetëm për njërin sy.

39.980,00

Korrigjimi i dioptrisë me laser – LASIK

Çmimi është vetëm për njërin sy.

31.000,00

Oftalmologu ruan të drejtën të propozojë lloj tjetër të kontrollit dhe/ose diagnostikim varësisht nga gjendja e përcaktuar gjatë kontrollit.