Пролетта и нашите очи - Насловна фотографија

Pranvera ka arritur, dhe bashkë me të edhe alergjitë. Sytë janë të kuq, të kruar. Si mund ta dimë që është një alergji dhe jo një problem në sy? Çfarë mund të bëjmë për të shijuar kohën më të bukur të vitit?

Alergjitë mund të shkaktohen nga një sërë arsyesh, nga kafshët shtëpiake tek parfumet, kështu që nuk do të thotë domosdoshmërisht se ndryshimet e motit janë shkaku. Por pranvera mund të jetë shkaku i ndërlikimeve shtesë që mund të ndodhin në vetë syrin, dhe shkaku i ndërlikimeve është pikërisht poleni.

Gjatë pranverës, ajri është i mbushur me polen, i cili kur marrim frymë hyn në trupin tonë pa e ndjerë atë.

Пролетта и нашите очи

Kur ndodh një alergji në vetë syrin, simptomat janë skuqje, kruajtje, lot dhe një ndjenjë kruajtjeje, djegieje, qepallash të ënjtura dhe një ndjenjë e vështirë kur mbani thjerrëzat e kontaktit.

Mund të përdoren dekongjestantë të cilët kishin ndihmuar në këtë rast, të cilët vetëm do t’i bëjnë sytë më të ndishëm nga alergjenët që përcjellen nëpërmjet ajrit. Ana negative e përdorimit të dekongjestantëve është shfaqja e syve të thatë. Një vizitë tek një oftalmolog është e detyrueshme për të përshkruar terapinë e duhur, marrja e terapisë vetvetiu nuk rekomandohet.

Është shumë e rëndësishme të qëndroni të hidratuar gjatë një sulmi alergjie dhe të përdorni pika për sy që do të ndihmojnë në iritimin e syve, veçanërisht nëse jeni duke marrë pilula alergjie që mund të thajnë syrin.

Është ide e mirë gjatë kësaj periudhe të hiqni thjerrëzat e kontaktit dhe të vini vetëm syze, pasi thjerrëzat e kontaktit mund të “bllokojnë” alergjenët në sy. Por rregulli më i rëndësishëm është të mos kruani sytë, pa marrë parasysh sa e vështirë është.

Sigurisht që poleni në ajër nuk mund të shmanget, por ekspozimi ndaj tij mund të minimizohet. Mbani dritaret të mbyllura dhe mos përdorni pajisje që mund të sjellin polen në shtëpi. Në ditët me erë, është më mirë të qëndroni në shtëpi ose të përdorni një maskë poleni ndërsa jeni në punë.

Edhe mbajtja e syzeve të diellit ose syzeve të zakonshme mund të mbrojnë sytë tuaj. Nëse keni probleme me sytë për shkak të alergjive ose ndonjë arsye tjetër, ne jemi këtu për t’ju ndihmuar. Ne duam që të gjithë pacientët tanë të ndiejnë magjinë e pranverës, pa sy të skuqur!