Билјана - сведоштво

Билјана Стојковска (38),  дипломиран правник, која се пренасочила кон графички дизајн и основала сопствен бренд на облека.

Со самата профeсија, графички дизјан и со нејзиниот диоптер -4 и -4,5, за нejзината мака немало крај. Таа вели дека диоптријата буквално не и пречела само кога спиела.

Билјана има страв од било каков допир во своето око. Поради тоа многу години ја одложувала интервенцијата.

„Само поради д-р Фани се одлучив за ласерската корекција на диоптрија. Да бидам искрена јас сум човек што се шминка само за на свадби, не можам римел да си ставам од страв. Д-р Фани ја познавам со години и едноставно, еден ден пресеков и реков дојде време да ме прогледаш. Да не беше таа најверојатно никогаш немаше да се одлучам на овој чекор.“

Како вљубеник во кошарката, диоптријата и била огромен проблем.

„Генерално диоптријата ми пречеше во се, не се чувствував своја, а и голема улога има мојата желба да играм кошарка. Едноставно дојдов до тоа да не можам да го видам обрачот, а човек прави се за љубов. Dear basketball се вратив. 😊 “

„Се чувствувам препородена, радост невидена. На сите го препорачувам ова искуство.“

За искуството за време на пандемија, Билјана изјави:

„Животот мора да тече и во време на пандемија, а за услугата, стандардите и третманот кој го дава вашата институција воопшто не се сомневав.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.