„Се пријавив на дарувањето за ласерска корекција на диоптрија и добив светлина! – се зборовите на Наташа Крстевска, добитничка на бесплатната ласерска корекција на диоптрија за месец декември во 2019 година. Наташа има 37 години и ни доаѓа од Битола.

„Ги носев очилата цели 22 години. За тие години се измачував себе си поради неколку причини: работам со изработка на нокти и за време на работата носам маска затоа што има прашина со стругање и кога ќе го затворев лицето со маската и очилата, вложував голем напор за да можам сѐ да направам. Кога одев на настани за обуки на професионална шминка, таман преубаво ќе ме нашминкаат и јас морам да ставам очила и разочарано ми викаат „Леле, сега мораш очилата да ги ставиш? Ништо нема да се види.“ На одмор ќе одиме со дечињата заедно во вода да си играме и обавезно ме прскаа, очилата ми беа цели со капки вода, буквално ништо не можев да гледам. Кога дојдов во ‘Систина Офталмологија’, многу љубезно ме дочекаа и на прегледот и на самата интервенција. Пред интервенцијата имав еден интересен сон, сонував како некое девојче, како ангел ме држи за рака и ме води некаде. Постарите викаат дека тоа е убав сон. Така се почуствував и за време на интервенцијата. Ме држеше сестра за рака и бев толку сигурна дека се ќе биде во ред. Цел тим ми беше психолошка поддршка. Се плашев од болка, ама беше сосема безболно и уште истиот ден гледав одлично. Нешто што ми остави прекрасен впечаток е што од прв ден знаев за сите детали за интервенцијата, така убаво ми беше објаснето од д-р Костовска и тимот, што почувствував дека сѐ ова заеднички го правиме. Сега не можам да се препознаам. “Ќерка ми, по навика ми, секое сабајле ми вика : ‘Мамо, кај ти се наочарите, да не ги забораваш?’ -‘Не, мамичка веќе не носи очила, не и требаат – гледа супер!’ 😊 Топло им препорачувам на сите да не се плашат и да веруваат во чуда. Ми се исполни мене желбата да не сум во постојана темнина. Ви благодарам за тоа што ми ја подаривте светлината!“ – раскажа Наташа.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.