Димитар Радически (25 години) 2 години размислувал за ласерска корекција на диоптрија и конечно, во јули оваа година, ја направи. Сега се чувствува како нов човек. Баш ни е драго 🙂

„Мојот очен проблем односно диоптрија се појави на моја 15 годишна возраст, во средно образование. Носев очила, но не ги носев постојано. Исто така пробав и контактни леќи, но не успеав да се навикнам и да ги носам, па така со тек на време мојата диоптрија брзо се зголемуваше. Многу пати ми се случуваше кога не носев очила да не ги забележувам луѓето околу мене и да ги одминувам, затоа што нивните лица ми беа нејасни, а не можев ниту пак да се замислам да возам кола без очила. За ласерска корекција размислував скоро 2 години, но по препорака на пријател кој исто така направи ласерска корекција во „Систина Офталмологија“, се решив да направам и јас. Операцијата траеше вкупно 10 минути за двете очи. Не чувствував страв затоа што знаев дека сум во сигурни раце на д-р Фани Гилевска и останатиот стручен и профеисонален тим. Откако заврши интервенцијата се вратив дома и одмарав. Утредента, по пат накај Систина Офталмологија ги гледав и прочитав сите билборди на улиците, сите таблички на колите, што претходно и со очила не сум можел да ги прочитам, а кога дојдов на преглед ги погодив сите букви, вклучувајки ги и најмалите букви. Со новиот вид се чувствувам како нов човек! Можам да спортувам, а да не носам очила; можам да возам и да не носам очила и главоболките се веќе минато. Морам да го пофалам целиот тим на Систина Офталмологија и најдобрата докторка д-р Фани Гилевска. Тоа е еден стручен, прекрасен, и гостопримлив тим, кои што секогаш се грижат за пациентите и се достапни за вас 24/7. Ви благодарам од сѐ срце.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.