Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Fotokagulimi me laser është një ndërhyrje e lehtë dhe e shkurtër në retinën e syrit. Me atë bëhet zvogëlimi ose shkatërrimi i strukturave jonormale në retinë ose shkakton qëllimisht formimin e plagëve të retinës për të parandaluar shkëputjen e tij (ablacion).

Fotokagulimi me laser përdoret për të trajtuar një numër të madh gjendjeve të retinës, të tilla si vrima e retinës, degjenerimi i retinës, tërheqja vitreoretinale, retinopatia diabetike, edema makulare, mbyllja e venave retinale.

Përshkrimi

Fotokagulimi me laser është një procedurë ambulatore që është e rëndësishme të kryhet në kohën e duhur për të ruajtur mprehtësinë e shikimit.

Fotokoagulimi me laser gjithashtu shkakton tërheqjen e enëve të sapokrijuara të gjakut dhe paraqitjen e enëve të reja, duke zvogëluar rrezikun e gjakderdhjes brenda syrit dhe humbjen e shikimit në tërësi. Si një metodë trajtimi është efektive përafërsisht tek 80% të pacientëve.

Kandidatët

Kjo procedurë zbatohet tek njerëzit që kanë ndryshime në retinë si rezultat i:

  • Retinopatia diabetike
  • Vrima e retinës
  • Degjenerimi i retinës
  • Edema makulare
  • Mbyllja venoze e retinës
  • Tërheqje me mundësinë e shkëputjes së retinës

Kontroll

Nevoja për fotokoagulimin me laser përcaktohet nga një kontroll subspecialist i përbërë nga thyerja, matja e mprehtësisë vizuale, matja e presionit të syrit, ekzaminimi i fundusit – ekzaminimi i segmentit të përparmë dhe të pasmë të syrit.

Nëse është e nevojshme, kryhet tomografi e koherencës optike – OCT si dhe ekzaminime diagnostikuese shtesë me kërkesë të kirurgut.

Pas ekzaminimit, ju merrni raportin dhe rezultatet e ekzaminimeve diagnostikuese.

Përgatitja para trajtimit

Nuk ka ndonjë përgatitje të posaçme para trajtimit.

Rrjedha e operimit

Fotokagulimi me laser zhvillohet në një mjedis ambulator, me anestezion lokal me bebëz të zgjeruar.

Oftalmologu me laser bën djegie të vogla në zonat e prekura, duke krijuar ind lidhës që në varësi të diagnozës, vulos vrimën e retinës, ndalon rrjedhjen e enëve anormale të gjakut me mure të holla ose ngadalëson rritjen e tyre.

Mund të përjetoni dridhje të lehtë ose ndjesi shpimi ndërsa mjeku juaj ju trajton me laser. Nëse është e nevojshme, kjo procedurë mund të përsëritet disa herë.

Kujdesi pas operacionit

Shikimi pas fotokagulimit me laser do të jetë i paqartë sepse bebëzat janë të zgjeruara. Ndjeshmëria e lehtë në syrin e trajtuar është normale dhe kalon në një ose dy ditë.

Pas dy javësh, kryhet një ekzaminim i pjesëve të retinës të prekura me laser. Ekzaminimi përcakton nëse trajtimi shtesë është i nevojshëm.

Masat paraprake

Oftalmologu juaj mund të këshillojë një periudhë të shkurtër të aktivitetit të kufizuar (2-3 ditë pas laserit) para se të rifilloni aktivitetet normale.

Çmimi

Pakoja përfshin: përgatitjen para trajtimit.

Ekziston mundësia për të paguar me këste pa kamatë dhe kosto shtesë.

Për mënyrën e pagesës mund të shihni më shumë në listën aktuale të çmimeve të Sistina Oftalmologjia.

Kontrolli sub-specialist

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimit, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-kontroll i segmentit të parmë dhe pasmë të syve.

1.900,00

Laserfotokoagulimi me laser argon

Çmimi është vetëm për njërin sy.

7.700,00