“Jam lodhur duke mbajtur syze! Dua ta shijoj këtë verë në plazh vetëm me syze dielli. A thjerrëzat? Ehh, obligim shumë i madh , po i humbas dhe mbi të gjitha po shpenzoj shumë para për to. “Unë dua të bëj korrigjimin e dioptrisë me laser, por kam frikë.”

Ky është mendimi i shumë të rinjve që kanë dilema në lidhje me këtë ndërhyrje.

Prandaj, përveç kësaj, ne do të sqarojmë disa prej tyre.

MIT: Korrigjimi i dioptrisë me laser bëhet nga një kompjuter, mjeku nuk është i rëndësishëm.

FAKT: Mjeku vendos nëse pacienti do të operohet në bazë të kontrolleve të shumta. Gjatë zgjedhjes së spitalit ku do të kryeni korrigjimin e shikimit me laser, duhet të merren parasysh parametrat e mëposhtëm,

  • Qasje individuale, kontroll i detajuar i bebëzës së ngushtë dhe të zgjeruar të bërë nga okulisti.
  • Teknologji me të cilën disponon spitali – Në “Sistina Oftalmologjinë” kemi laserin më modern në vend dhe rajon, dhe natyrisht aty është ekipi ynë mjekësor me përvojë shumëvjeçare me laser.
  • Një ekip që do t’ju ndjekë pas operacionit që nga kontrolli i parë ditën e nesërme deri në të gjitha kontrollet e ardhshme, i cili do të jetë i njohur me rastin tuaj dhe do të jetë në dispozicionin tuaj.

MIT: Pas korrigjimit të dioptrisë me laser, dioptria zakonisht kthehet.

FAKT: Për korrigjimin e suksesshëm të dioptrisë me laser, më e rëndësishme është kontrolli para ndërhyrjes, i cili përfshin kontroll në bebëz të ngushtë dhe të zgjeruar (e detyrueshme). Dioptria nuk kthehet. Duhet pasur kujdes në përzgjedhjen e pacientëve që të kenë një dioptri të qëndrueshme për të paktën një vit dhe të jenë mbi 18 vjeç.

MIT: Pas korrigjimit të dioptrisë me laser nuk do të keni më nevojë për syze.

FAKT: Korrigjimi i shikimit me laser heq krejtësisht dioptrinë dhe syri juaj sheh pas ndërhyrjes sikur nuk keni mbajtur kurrë syze. Me moshën, aftësia e syrit për të akomoduar zvogëlohet dhe të gjithë njerëzit duhet të mbajnë syze nga afër. Pas 45-50 viteve të jetës dhe në pacientët që i janë nënshtruar korrigjimit të dioptrisë me laser, do të shfaqet e njëjta nevojë si në popullatën normale. Kjo metodë nuk e shpejton apo ngadalëson atë proces.

MIT: Korrigjimi i dioptrisë me laser dhemb.

FAKT: Një anestezik në formën e pikave aplikohet para korrigjimit të dioptrisë me laser. Ju nuk ndjeni aspak dhimbje gjatë procedurës. Pas operacionit është e mundur (rreth 50% e pacientëve) të ndjeni ndjesi shpimi gjilpërash dhe tharje të syve për disa orë. Të nesërmen nuk ndiheni më sikur keni bërë operacion.

MIT: Korrigjimi i dioptrisë me laser është shumë i rrezikshëm, mund të jetë verbues.

FAKT: Askush nuk është verbuar nga korrigjimi i dioptrisë me laser. Ndërhyrja është e shpejtë, pa dhimbje, e sigurt, efektive dhe e qëndrueshme për të hequr anomalitë refraktive. Ndërhyrja kryhet me një laser që ka një “eye tracker” sistem që regjistron dhe monitoron edhe lëvizjet më të vogla të syrit, në mënyrë që laseri të mos mprehë asnjë dioptri ose zonë tjetër të syrit përveç asaj që është vendosur.

 

A duhet të bëj korrigjimin e dioptrisë me laser?
 

Kjo ndërhyrje ju jep mundësinë që të mos keni më probleme me shikimin, të mos shqetësoheni sepse ju ka humbur thjerrëza ose në mëngjes nuk i gjeni dot syzet. Kjo ju mundëson të thjeshtoni jetën tuaj dhe të shihni qartë kristal pa ndihmë. Ekipi mjekësor i “Sistina Oftalmologjisë” është gjithmonë në dispozicion për pyetjet tuaja dhe falë profesionalizmit dhe përvojës së mjekëve jeni në duar të sigurta, kështu që menjëherë do të harroni frikën. Caktoni një kontroll për t’u siguruar që shikimi juaj është në duart më të mira!