Josev Todorçe i lindur më 20 mars 1986 në Shkup, S. Maqedoni.

Ai u diplomua në Fakultetin e Mjekësisë, në Universitetin “St. Cyril and Methodius ”në vitin 2010. Në vitin 2018 ai specializohet në oftalmologji dhe merr titullin – oftalmolog specialist.

Ndërkohë, që nga viti 2011 ai  punësohet në Qendrën Emergjente të Spitalit të Përgjithshëm të Qytetit “8 Shtator” Shkup. Në vitin 2013 ai u punësua në Ndihmën e Urgjencës Mjekësore në Sveti Nikole.

Në vitin 2019, ai punon si oftalmolog specialist në spitalin në Sveti Nikole.

Nga viti 2020 ai i bashkëngjitet  ekipit të Sistina Oftalmologjisë.

Anëtarësimi:

  • Oda e Mjekëve
  • Shoqata e Mjekëve të Maqedonisë
  • Shoqata e Oftalmologëve të Maqedonisë

Edukim shtesë:

Ai merr pjesë në edukime të shumta brenda dhe jashtë vendit. Disa prej tyre janë:

  • 2017, Spitali Tokuda, Sofje – Trajnim për trajtimin e gjendjes së segmentit të përparmë.