Aleksandar Kuzmanovski është 36 vjeç dhe për shkak të gjendjes së syrit, ai ishte një kandidat për implantimin e thjerrëzave multifokale.

Thjerrëzat multifokale janë thjerrëza intraokulare që lejojnë pacientin të shohë qartë në të gjitha largësitë – afër, nga mesi dhe larg, pa pasur nevojë të përdor syze. Gjithashtu shmanget momenti i shfaqjes së kataraktit (perde – turbullira e thjerrëzës natyrale) e cila paraqitet për shkak të procesit natyror të plakjes.

“Erdha në Sistina Oftalmologji sepse më në fund vendosa të heq qafe syzet që mbaj prej 3 vitesh. Ndërsa vitet kaluan, dioptria ime u rrit dhe unë arrita +6 dioptri. Nuk mund të kryeja detyrat e mia të përditshme, të luaja në mënyrë paqësore me fëmijët, madje vitin e kaluar mbaj mend 4 palë syze të thyera.

Unë erdha për një kontroll për korrigjimin e dioptrisë me laser me Dr. Fileva e cila më shpjegoi se unë nuk jam kandidat për të, por unë jam një kandidat për implantimin e thjerrëzave multifokale.

Ai më shpjegoi se me këto thjerrëza do të hiqja përgjithmonë dioptrinë time dhe rrezikun e kataraktit kur të plakem. Epo, thashë me vete pse jo, është koha. Dr. Biljana më operoi dhe gjithçka kaloi shpejt dhe pa dhimbje. Tani është e çuditshme për mua, nuk jam mësuar pa syze, dhe shikoj dhe e di që do të jetë edhe më mirë. Unë jam shumë i kënaqur me të gjithë ekipin, ju të gjithë jeni të sjellshëm, të besueshëm dhe të afrueshëm në çdo kohë. Profesionistët në maksimum! ”- tha Aleksandar

Këshillë për kontrollin e parë dhe/ose diagnostikim
në rast se keni gjendje të njëjtë ose të ngjashme:

Kontrolli për korrigjimin e dioptrisë me laser

Refrakcioni, përcaktimi i mprehtësisë së shikimi, matja e shtypjes në sy, kontrolli i fundit të syrit-analiza e kornesë me Pentakam.

4.270,00

Pentakami

Diagnostikimi për analizë të kornesë.

3.100,00

Kontrolli pas operacionit

Kontrolli tre muaj pas korrigjimit të dioptrisë me laser.

1.150,00

Korrigjimi i dioptrisë me laser – PRK

Çmimi është vetëm për njërin sy.

31.000,00

Korrigjimi i dioptrisë me laser – LASIK

Çmimi është vetëm për njërin sy.

31.000,00

Oftalmologu ruan të drejtën të propozojë lloj tjetër të kontrollit dhe/ose diagnostikim varësisht nga gjendja e përcaktuar gjatë kontrollit.