Дарија Драгшиќ (30 години) е медицинска сестра која моментално работи во Лондон. Поради Ковид ситуацијата, работата на Дарија била сведена на целодневна работа пред компјутери со пациенти. Очилата и претставувале голем проблем од кој сакала да се реши побрзо. Дарија првиот преглед за ласерска корекција на диоптрија го направила во Лондон. Резултатот и покажал дека е совршен кандидат за ласерска корекција на диоптрија. Но, не се чувствувала дека Лондон е правиот избор за неа. Мајка и и ја препорачала Систина Офталмологија како најбезбеден избор за правење ласерска корекција на диоптрија. Со првиот чекор во Систина Офталмологија, сфатила дека го направила вистинскиот избор.

“Имав огромен страв како ќе резултира целата интервенција врз мојот организам, поради тоа што имам епилепсија и не знаев што да очекувам. Сепак во прашање се моите очи. Но, медицинскиот персонал од Систина Офталмологија ми ги тргна сите стравови кои ги имав почувствувано и сите сомнежи, за само еден ден. Докторката Билјана и Вида беа достапни за мене низ целиот процес.

За време на прегледот и операцијата ниту еднаш не бев оставена сама, постојано имаше некој со мене и ми објаснуваше детално за прегледот. За време на операција докторите постојано разговараа со мене за да не почувствувам страв. Додека легнав, интервенцијата беше завршена. Среќата што ја почувствував по интервенцијата беше неопислива. Можев дури да забележам ситен предмет кој се наоѓаше на самото ритче спроти Систина Офталмологија.

Светот го гледав со други очи. Довербата што ја имав кон Систина Офтамологија беше оправдана. Како медицинска сестра во Лондон можам да кажам дека овој пријателски однос, детално објаснување и постојана придружба од медицински персонал, го нема во Лондон. Поради тоа сакам да се заблагодарам на Систина Офталмологија што ми подарија нов вид

Во продолжение погледнете го видеото и слушнете го сведоштвото на Дарија од нејзина перспектива.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.07.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.