Информации за тековно работење во услови на Ковид - 19

Повеќе

Систина Офталмологија Тетово

Систина Офталмологија е најголемата и единствена очна болница во РС. Македонија со 4 дијагностички центри: Битола, Тетово, Штип и Куманово.

Систина Офталмологија Тетово е нашиот дијагностички центар во Тетово кој е лоциран на нова локација. Прегледите ги врши д-р Ирина Н. Петроска.

Услуги кои ги нуди Систина Офталмологија Тетово:

  • Офталмолошки прегледи

  • Дијагностички испитувања

    • ОЦТ (оптичка кохерентна томографија);
    • видно поле;
    • тонометрија итн.

Цените на услугите се исти во сите центри (ценовник).

Шпалт

Микроскоп со силна светлина што овозможува поблизок поглед на различните структури на предниот дел на окото и во внатрешноста на окото.

Видно поле

Видно поле всушност значи подрајчето кое може да го забележи вашето око додека се фокусира на одредена централна точка. Со овој апарат се дијагностицираат и следат очни состојби како што се глауком, макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија итн.

ОЦТ

ОЦТ (оптичка кохерентна томографија) снимањето ја мапира ретината и ја дефинира нејзината дебелина и структура, прикажувајки ги сите нејзини слоеви.

Работиме со однапред закажани термини. За повеќе информации и закажување на термин побарајте нѐ:

Систина Офталмологија Тетово

Локација: бул. Видое Смилевски Бато бр.1-1/7 (Блок 70 до бул. Индустриска), 1200 Тетово

Работно време: Пон-Петок 08:00 до 16:00 ч.; Среда 12:00 до 20:00 ч.