„Луѓе гледам! Преубо! Цело време читам билборди и натписи!“

Огнен Јанески ни ги довери своите очи и после долги години носење очила реши да ја отстрани диоптријата.

Иако немаше страв, но со чувство на исчекување и радост влезе во операционата сала, а кога после само 10 минути се беше готово просто не му се веруваше.

Се уште на моменти си ги поткрева очилата, но за некое време како и диоптријата, и таа навика ќе исчезне 🙂

Интервенцијата ја пренесовме во живо на нашиот фејсбук профил. Погледнете како се се одвиваше процедурата.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.