Славчо

Славчо Стојаноски, 38 години од Oхрид, го направи прегледот за ласерската корекција во Систина Офталмологија Битола.

Славчо имал миопија и астигматизам (цилиндар) -7,5 на десно око и -5,5 на лево око.

„Најголем проблем ми беше пливањето, бидејќи имав голем диоптер, а не можам да носам наочари при пливање, тешко пратев каде сум со пливачкото друштво, држење правец во вода. Трчање/велосипедизам проблем е тоа што не си во можност да носиш очила за сонце, а се многу потребни.“

Детално ја истражил ласерската корекција на диоптрија, за да на денот на интервенција нема никаков страв.

„На денот на интервенцијата се чувствував како и секој друг ден. Доволно прочитав за да ја сфатам рутински интервенцијата, можеби под ласер тие 5 минути беа малку тензични, ама ништо страшно.“

За неговото искуство со ласерската корекција на диоптрија вели:

„Па позитивно, периодот на опоравување не е долг и веќе по два дена се чувствуван способен да возам. Според упатствата не гледав телевизија, не користев лаптоп и телефон 3-4 дена, а потоа сосем малку гледав телевизија.“

Поради високата диоптрија, Славчо носел очила со голем диоптер. Сега гледа исто како со очилата, само разликата е што не носи очила повеќе.

„Поради големиот диоптер постојано носев наочари, па сега ги гледам истите детали како и пред интервенцијата, само без наочари.

Му благодариме на Славчо на довербата и што сте дел од нашето семејство на пациенти.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

4.270,00


Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

39.980,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

31.000,00