Првата приватна очна болница Систина Офталмологија, продолжува да расте и го отвори својот петти по ред дијагностички центар, овој пат во Куманово. Досегашната пракса покажа дека инвестициите на оваа болница во отворањето на дијагностичките центри низ земјата го подобрија квалитетот на медицинската нега, го зголемија задоволството како и бројот на пациенти на оваа болница.

Кумановчани, како и сите пациенти од околниот регион кои имаат потреба од офталмолошки услуги, сега ќе можат превентивно и навремено да ги решат проблемите со видот и очите за себе, своите деца и своите родители, да ги смалат трошоците како и ризикот од компликации.

Новоотворениот дијагностички центар лоциран на 3та Македонска Ударна Бригада е опремен со најсовремена опрема и технологија која на нашиот тим офталмолози ќе им овозможи да воспостават точни и навремени дијагнози, како и прецизни планови за лекување и следење на оперативниот третман во координација протоколите и стандардите на центарот во Скопје. Покрај комплетната дијагностика на состојби на катаракта, глауком, крварење од окото, страбизам и слично, во центарот се одвиваат и мали хируршки интервенции кои третираат состојби на видот, повреди, апликација на Анти ВЕГФ терапија, отстранување на јачмен.

Систина Офталмологија е единствена очна болница во земјата која нуди интегрирана и контиунирана грижа на пациентите на целата територија на земјата преку следење и координација на состојбите на своите пациенти меѓу оперативниот центар во Скопје и своите дијагностички центри. Болницата континуирано вложува во развој и надградба на своите технички и човечки капацитети во сверата на медицинската пракса но и во областа на комуникацијата и тимската работа. Систина Офталмологија ќе продолжи да ја гради својата иднина на база на позитивните искуства на пациентите и нивните потреби. Новиот дијагностички центар во Куманово е уште една потврда за остварувањето на оваа мисија.