Уште една објава за научно истражување за идните трендови за развој на болниците на нашиот извршен директор д-р Весна Чадо објавено во престижниот JPX од Sage Journals.

Анализата е направена на база на искуствата стекнати од работењето во Систина Офталмологија, академски истражувања како и очекувани идни трендови во повеќе области од интерес.

Анализата наведува четири главни трендови кои болниците ќе треба да ги следат доколку сакаат да обезбедат стабилност и раст во работењето: хибридни модели, дигитални решенија, грижа за вработени и дополнителни истражувања во областа на искуствата на пациентите (Patient Experience).

JPX е академски весник кој ги следи и објавува последните академски истражувања и успешни практики во областа на здравствениот менаџмент и искуствата на пациентите. Истовремено, ова списание служи и како платформа за размена на идеи на лидерите во здравството, оние кои ја пружаат медицинската грижа, пациентите и нивните семејства.

Погледнете ја објавата  тука.