Нашата драга пациентка Зрна Гарич (36 години), од Тузла, Босна и Херцеговина ни ги довери своите очи и сега лесно гледа без очила и контактни леќи. За нејзе беше ова вистинско олеснување, затоа што контактните леќи и беа проблем во секојдневниот живот, а особено при планинарење. Ова е нејзиното позитивно искуство:

„Интервенцијата беше прелесна и брза. Во операционата сала, и пред тоа имав инструкции за сѐ од д-р Костовска, знаев што ми прави и затоа немав никаков страв. Уште утредента јас гледав одлично! Сега, сопругот се шегува со мене: ‘Ајде прочитај го она надалеку’. Интересно ми да читам сѐ што не сум можела претходно да го прочитам и видам. Дојдов во jануари на преглед за ласерска корекција на диоптрија, ја следеа мојата состојба и конечно добив одобрување дека сум подготвена во јули. Морав да се решам конечно да ја направам затоа што очила носам веќе од основно училиште. Проблем ми беа особено и контактните леќи кои морав да ги носам на планинарење со мене. Покрај цел товар на мене, морав да мислам и на хигиената на очите. Носев два пара контактни леќи, течности за нив, очила за секој случај – ми беа многу голема обврска. Имам доверба во докторката и тимот на ‘Систина Офталмологија’, затоа и ситуацијата со коронавирусот не ми беше пречка да дојдам да ја направам сега интервенцијата – знам дека сѐ е преземено по протоколи и мерки за заштита. Овде е толку сигурно, уредно и се чувствува таа позитивна енергија и хармонија!“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за ласерска корекција на диоптрија

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, анализа на рожница со Пентакам.

*4.270,00

2.135,00

Пентакам

Дијагностика за анализа на рожница.

3.100,00

Контролен постоперативен преглед

Преглед три месеци по ласерска корекција на диоптрија.

1.150,00

Ласерска корекција на диоптрија – ПРК

Цената се однесува на едно око.

*39.980,00

27.900,00

Ласерска корекција на диоптрија – ЛАСИК

Цената се однесува на едно око.

*31.000,00

 27.900,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

*Акцијата важи до 31.05.2021 год.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19
 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Тетово: +389 44 357 111;
  • Штип: +389 32 307 100.
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.