Ленче Паунова е наша пациентка уште од 2015 година, кога ни ги довери своите очи за ласерска корекција на диоптрија. Во 2020 година, без размислување повторно ни ги довери своите очи поради природна појава на катаракта.

Таа вели дека не чувствувала никаков страв во врска со пандемијата и цврсто била решена да ги довери очите на Систина Офталмологија и д-р Билјана Костовска и целиот персонал, поради  професионалноста и достапност во секое време.

„Голема благодарност до докторката и целиот персонал во Систина Офталмологија, што и во време на Ковид – 19 пандемија, успеваат да им помогнат на своите пациенти. Кога и да има потреба и за било каков очен проблем на мене или пак на моето семејство, без размислување ќе се обратам кај вас. Јас го остварив својот сон во Систина Офталмологија.”

Ленче Паунова од Кочани (50 год.) по професија стручен соработник во државна институција, имала проблем со диоптријата уште од дете. Поточно од 4-то одделение, кога започнува да носи очила и диоптерот и се зголемува до дури -9. Нејзиниот сон бил да ги тргне очилата и да гледа кристално јасно. Ленче е меѓу првите пациенти кои ја имаат направено ласерската корекција на диоптрија во нашата клиника.

Совет за првичен преглед и/или дијагностика

во случај да имате иста или слична состојба:

Предоперативен преглед на катаракта

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на монофокална леќа (MA)

Mонофокална троделна акрилна интраокуларна леќа. Цената се однесува на едно око.

48.500,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.