Без разлика на сите опции на третман и моменталната ситуација Невена Тројанович (62 години) од Белград, со сигурност во професионалноста на нашиот тим за еден ден го реши проблемот со катаракта и се ослободи од диоптриските очила засекогаш!

„Не сакам да носам очила, не ги поднесувам и затоа од секогаш сум сакала да се ослободам од нив. Сега конечно, се ослободив од катарактата со мултифокална леќа и гледам одлично на сите далечини, дури и подобро од тоа пред да ми се појави диоптријата. Сум живеела на повеќе места низ светот како Дубаи, Кенија итн., а сега во Белград и сум видела сѐ ама од Систина Офталмологија просто сум воодушевена. Mе потсетува на болница на високо ниво.  Д-р Костовска има фантастичен персонализиран, пријателски и професионален однос. Се почувствував дека сум ценета, почитувана и во сигурни раце. Буквално ништо немаше потреба да прашувам што ми прават, ниту пак да истражувам и претходно да знам зашто се препуштив на систем кој работи беспрекорно и перфектно координирано.

Поради тоа што не ги сакам очилата дури пред 11 години направив ласерска корекција на диоптрија. Уживав во јасниот вид но со текот на годините, што е сосем нормално, ми се појави катаракта на двете очи и за жал крварење на едното око. Поради тоа што крварење во окото е итна состојба, морав да се оперирам навремено. Тој проблем го решив и ми преостана уште катарактата на другото око и моето патување низ очните болници заврши токму кај вас како број 1 болница во регионот. Многу ми е мило што се вратив во Белград безбедна, сигурна и воодушевена од целото исксутво и со видот кој го посакувам.“

Совет за првичен преглед и/или дијагностика
во случај да имате иста или слична состојба:

Преглед за мултифокални леќи

Рефракција, одредување видна острина, мерење очен притисок, преглед на очно дно, ехо/биометрија, IOL master.

2.400,00

Имплантација на мултифокална леќа

Интраокуларна леќа за корекција на диоптрија на сите растојанија. Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Имплантација на мултифокална торична леќа

Интраокуларна леќи за корекција на диоптрија на сите растојанија и астигматизам (цилиндер). Цената се однесува на едно око.

123.000,00

Офталмологот го задржува правото да предложи друг вид на преглед и/или дијагностика во зависност од утврдената состојба на прегледот.

Информации за тековно работење во услови на Ковид- 19

 • Понеделник – петок од 08:00 – 20:00 часот
 • Закажување на термин на:
  • Скопје: + 389 2 3097 000;
  • Битола: +389 47 226 900;
  • Гостивар: +389 42 210 800;
  • Пациентите од медицинските центар во Тетово се пренасочуваат во „Систина Офталмологија“ Скопје;
 • Редовните закажани термини за прегледи и интервенции ќе се одвиваат непречено;
 • Дозволена е една придружба за лицата кои доаѓаат на преглед/интервенција.
 • Влезот во болницата се одвива преку Влез А, Влез Б и Ургентен центар на „Аџибадем Систина“;
 • Сите лица што влегуваат во болницата се обврзани да ја поминат контролата на влезовите што се во функција.

Услугата online консултација ќе Ви овозможи од безбедноста и удобноста на Вашиот дом да добиете стручен совет од наш доктор за вашата состојба со очите и да добиете насоки за понатамошна медицинска нега односно медицински извештај.